4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kalbimize gömdük!

KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Bünyamin Özcan, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen törende gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törende vatandaşlar, "12 metrekareyi beğenmiyorlarmış, bu aslan 2 metrekarede yatacak" diye bağırdı.

Öğle saatlerinde askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, konvoy eşliğinde Kozan'da törenin yapılacağı Hoşkadem Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, milletvekili Necdet Ünüvar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile diğer yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı pankart açarken, vatandaşlardan bazıları da, ''Bu Ahmet Türk'ün eseri'', ''12 metrekareyi beğenmiyorlarmış, bu aslan şimdi 2 metrekarede yatacak'' diye bağırdı. Özcan'ın 6 aylık hamile eşi Nazan Özcan güçlükle sakinleştirilirken, oğlu Musa ise annesinin yanından ayrılmadı.

Çocuğunu asker olarak yetiştireceğini ifade eden şehit eşi Nazan Özcan, ''Yüreğimi yaktılar, beni yalnız bıraktılar. Ben kocamı asker verdim, bir asker daha yetiştiriyorum. Asker yapmayacaktım. Ama bundan sonra 4 yaşındaki çocuğumu da asker yetiştireceğim. Oğlumu da asker yapacağım'' dedi.

Bu arada atılan sloganlar nedeniyle iki eliyle kulaklarını kapatan Musa Özcan, ağlayarak annesine sarıldı.

Şehidin babası Musa Özcan, oğlunun vatan yolunda şehit olduğunu belirterek, "Vatan sağ olsun" dedi. Musa Özcan ve şehit eşi Nazan Özcan'ı Vali İlhan Atış ve Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek teskin etmeye çalıştı.

Cenaze, Hoşkadem Camii'nden alınarak uzun bir konvoy eşliğinde toprağa verilmek üzere Eski Mantaş köyüne götürüldü. Şehidin naaşı, buradaki köy mezarlığına dua ve gözyaşları arasında defnedildi.

KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 17:14:03
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 20:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sami sucu IP: 95.70.228.xxx Tarih : 6.12.2009 03:45:04

Adananın içine kadar gelmişler.Bunlardan tek kurtuluş yolu  hepsini asacan.