5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kaldırımlara özgürlük operasyonu

Adana’da kaldırımları işgalden kurtarmak için operasyon başlatan Adana Büyükşehir ile Seyhan ve Yüreğir ilçe belediyeleri seyyar esnafın da mağdur olmaması için çalışma başlattı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ve Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda seyyar esnaf ile toplantı yapıp, tansiyonu düşürdü. Başkan Durak, kaldırımlara özgürlük operasyonunun kararlılıkla sürdürüleceğini belirtirken “Herkesin memnun olacağı düzenlemeler yapacağız” dedi.
 
Toplantının yapıldığı salona güvenlik gerekçesi ile kulisten giren Durak, Öztürk ve Topçu’yu, salonu dolduran yaklaşık 500 esnaf alkışlarla karşıladı. Esnafın olumlu tepkisi üç başkanın da yüzünü güldürdü. Başkan Durak, semt pazarlarının haftanın 7 günü açık hale getirip işporta pazarlarına dönüştürüleceklerini, kent merkezindeki uygun arsaları kamulaştırıp seyyar esnafın kullanımına açacaklarını söyledi.
 
Zabıta ekiplerinin seyyar esnafın açtığı tezgahı fotoğraflayıp, kayıt altına aldığını ifade eden Durak, “Seyyar esnafın hangi mıntıkada ne iş yaptığını belirliyoruz. Bu çalışmayla karmaşa yaşanmamasını sağlayacağız. Kim, nerede tezgah açıyorsa göstereceğimiz en yakın yerde aynı faaliyetine devam edecek. Bölgelerde kapasitenin üzerinde yığılma varsa, kura çekimiyle herkes hakkına razı olacak” dedi.
 
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 08:55:14
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 14:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?