29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kale direği hayatını kararttı

Adana'da, 8 ay önce beden eğitimi dersinde futbol maçı yaparken üzerine kale direği devrilen lise öğrenci Emre Altunbaş'ın hayatı karardı. Safrakesisi patlayan ve karaciğerinin yarası alınan Emre, olaydan sonra hafıza kaybına uğradı.


31 Ekim 2006 tarihinde Enver Kurttepeli Lisesi'nde beden eğitimi dersinde okul bahçesinde futbol maçı yaparken üzerine demir kale direği düşen 1. sınıf öğrencisi Emre Altunbaş (15), olaydan hemen sonra Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

4 saat Adana Numune Hastanesi'nde, 10 saatte ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde peş peşe ameliyata alınan Altunbaş'ın kale direğinin düşmesine bağlı olarak patlayan safrakesesi ile karaciğerinin yarısı alındı. Ayrıca kazaya bağlı olarak başında ve bel kemiğinde de hasar oluşan Aytunbaş'ın hafıza kaybı da yaşadığı bildirildi.


Oğlunun 7 aydır aralıklarla hastaneye giderek tedavi gördüğünü belirten anne Güllü Altunbaş, "Oğlumun üzerine direk düşünce öğrenci arkadaşları ambulans çağırmış. Okul idaresi ilgilenmemiş. Oğlumu tek başına hastaneye göndermişler. Bana da 2 öğrenci gelerek haber verdi. Hastaneye gittiğimde oğlum ameliyata alınmıştı. Ameliyattan çıkan doktor durumunun iyi olmadığını söyledi. Ameliyattan çıktıktan sonra da Balcalı Hastanesi'ne sevk ettiler. Balcalı Hastanesi'nde de 10 saat ameliyatta kaldı. Oğlumun iç organları patlamış" dedi.

 
Olayda okul idaresinin de ihmali olduğunu iddia eden anne Güllü Altunbaş, "Oğlum ölmediği için şikayetçi olmadım. Ama kamu davası açıldı. Oğlumun bir buçuk yıl daha tedavi görmesi gerekiyor. Okul idaresi bunu bildiği halde bana devamsızlık yazısı göndermiş. Bizim başımıza gelenler herkese ders olsun. Başkalarının çocuklarının da canı yanmasın" şeklinde konuştu.


Okumayı ve futbolu çok sevdiğini belirten Emre Altunbaş, "Okula gidemiyorum. Eğilip koşamadığım için maç da yapamıyorum. Oysa okumayı ve futbolu çok seviyordum. Zaman zaman vücudumda dayanılmaz ağrılar oluşuyor. İç organlarım hasar gördüğü için ilaç almam da sakıncalıymış. Sıcak havalarda nefes alma zorluğu çekiyorum. Bir de bazı şeyleri hatırlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.
Ağabeyinin durumuna çok üzüldüğünü belirten 8 yaşındaki Raziye Altunbaş ise, "Ben yaramazlık yaptığım zaman ağabeyim beni döverdi. Artık dövemiyor. Koşamıyor. Oturup kalkarken zorlanıyor. Çok üzülüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 10:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?