2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Kalkınma kurulu etkin çalışacak'

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, kurulun etkin çalışması için gerekirse her ay toplanacağını söyledi.

Vali İlhan Atış’ın, ÇKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevine getirilmesi nedeniyle ziyaret ettiği Süleyman Onatça, ilgili yönetmeliğe göre kurulun ‘yılda en az 2 kez’ toplanması gerektiğini belirtti. Bunun alt sınır olduğunu vurgulayan Onatça, Vali Atış’a toplantıları her ay yapma düşüncesini iletti. Onatça şunları söyledi:

“Yönetmelik yılda en az 2 kez toplanmamızı öngörüyor ancak bu yetersiz. Kurulun ve ajansın amacına ulaşması için, toplantıların aylık periyotlarla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece daha verimli olabiliriz. Kalkınma Ajansı, özellikle içinde bulunduğumuz zor dönemde, bölgemiz için yeni bir umut kaynağı. Pilot bölge seçilmemiz itibariyle de, bu olanağı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bizim başarılı olmamız, ajans uygulamasının ve elindeki olanakların gelişmesine katkı koyacaktır.”

Onatça, ayrıca Kalkınma Kurulu üyelerinin kendi aralarında komisyonlar kurarak ihtisaslaşmasının da daha yararlı olacağını söyledi. Onatça, “Kalkınma Kurulu’ndaki üye arkadaşlar, sektörel bazda komisyonlar kurabilirler. Kendi aralarında çalışabilirler. Böylece her kurul üyesi, enerjisini kendi alanındaki komisyona aktarır. Bunun hukuki boyutunu araştırdım, bir sorun olmadığını gördüm” diye konuştu.

Vali İlhan Atış da, Onatça’nın her iki fikrini makul bulduğunu, böyle bir çalışma sisteminin arkasında duracağını söyledi. Atış, “İyi olan her şeyin arkasındayım. Bu kurulun ve ajansın, Adana’da arzuladığımız gelişmelerin yaşanmasını sağlayacağına kuşkum yok” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?