4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kamera şakası gibi!

Adana'da arkadaşının 40 TL tutarındaki kredi kartı borcunu yatırmaya giden bir kişiye arıza yapan ATM bin 170 TL verdi. Geceyi uykusuz geçiren genç, sabah parayı banka yetkililerine teslim etti.

Üniversite mezunu 25 yaşındaki Emre Gülsümbül, dün akşam saatlerinde özel bir bankanın şubesindeki ATM'ye giderek arkadaşının 40 TL tutarındaki kredi kartı borcunu yatırmak istedi. Ancak arıza yapan ATM, bin 170 TL para verdi.

Pazar akşamı yaşadığı olayın hala şokunda olduğunu söyleyen Gülsümbül, "Telefon faturamı yatırdıktan sonra arkadaşımın kredi kartı borcunu ödemek için İş Bankası ATM'sine gittim. ATM cihazının önüne geldiğimde para konulan kısımda kırmızı ışık yanıp sönüyordu. Ben ışığa bakarken bin 170 TL para çıkıverdi. Önce ne yapacağımı şaşırdım. Parayı aldım ama şok oldum. Ben para yatırmaya gelmiştim ATM bana para verdi. Arkadaşımın 40 TL tutarındaki kredi kartı borcunu yatırdıktan sonra ATM'den ayrıldım" dedi.

Şaşkınlık içinde eve geldiğini belirten Gülsümbül, "Parayı o an bankadaki görevlilere teslim etmek istedim ama banka kapalı olduğu için veremedim. Eve geldim ve hemen aileme haber verdim. Ailem paranın sahibi olmadığımız için bankaya geri vermemi söyledi. Ben de bana ait olmayan bir parayı alamazdım" diye konuştu.

Babasının piliç dükkanında çalışan Gülsümbül, bugün sabah parayı evden alarak bankanın yolunu tuttu. Bankaya giden ve ATM'lere tekrar bakan Gülsümbül, "Başkasının parası olduğu için en doğrusu bankaya geri vermekti. Bu yüzden dün geceden beri yatamadım. Parayı bankaya geri verdim" diye konuştu.

Parayı teslim eden Gülsümbül, banka yetkililerinin kendisine teşekkür ettiğini, hesaplarda açık çıktığı için bankanın zor durumda kaldığını vurgulayarak, "Banka bin 170 TL açık olduğu için zor durumda kalmış. Ben gidip parayı teslim edince çok sevindiler. Sabahtan beri bu açığın nasıl çıktığını araştırıyorlarmış. 'Bu devirde senin gibi insan var mı?' diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Parayı verdiğime dair belge alarak bankadan ayrıldım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 14:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?