2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kamu çalışanları iş bıraktı

Adana'da kamu çalışanları, TBMM'de görüşülmeye başlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı'nı hizmet üretmeme eylemi yaparak protesto etti.

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu'nu oluşturan KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri Atatürk Caddesi üzerindeki şube binasının önünden, DİSK, TMMOB, TTB ve TDB üyeleri ise Seyhan Başkent Hastanesi önünden sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İki grup, Sular mevkiinde birleşerek Uğur Mumcu Meydanı'na hareket etti. Her iki grup da yağmur altında geçekleştirdikleri yürüyüşte, döviz, pankart ve sloganlarla hükümetin Meclis'e getirdiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı protesto etti.

Eylemciler, zaman zaman yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Uğur Mumcu Meydanı'na gelerek, tren garı önünde toplanan iki grup adına KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Antmen açıklama yaptı. Antmen, AK Parti hükümetinin bir taraftan özel sektörün, yerli ve yabancı sermaye gruplarının kamu kaynakları ile desteklenmesi için her türlü manevrayı yaptığını, diğer taraftan özellikle eğitim ve sağlık alanı üzerinden özel sektöre, özel hastanelere ve özel sigorta şirketlerine verdiği taahhütleri hayata geçirmek için tüm olanaklarını kullandığını iddia etti.

Hükümetin sağlık hizmetlerini tek elde toplamak ve tüm ülkeyi sağlık sigortası kapsamına almak olarak tanımladığı yasal düzenlemelerin içeriğine bakıldığında amacın, devleti sağlık hizmeti sunumundan büyük ölçüde çekmek ve bu topraklarda yaşayan insanların sağlık ve sosyal güvenlik hakkını piyasaya, ilaç tekellerine, özel emeklilik ve sigorta şirketlerine, özel hastanelere teslim etmek olduğunun kısa sürede anlaşıldığını ileri süren Antmen, şunları kaydetti:

"Kendileri 2 yılda kıyak emekli olurken, emekçilerin 65 yaşında emekli olmasına, açlık sınırının altında emekli maaşı almasına parmak kaldıranlar; kendileri her türlü sağlık hizmetinden hiçbir tutar ödemeksizin faydalanırken yurttaşların hastanelerden faydalanmak için katkı ve katılım payı ödemesine, sağlığın paralı hale getirilmesine parmak kaldıranlar bu halkın yüzüne nasıl bakacaklar? Herkese eşit, parasız, nitelikli eğitim ve sağlık hakkı için, kazanılmış haklarımıza yönelen ve çocuklarımızın
geleceğini karartmaktan başka bir sonuç vermeyecek olan SSGSS Yasa Tasarısı geri çekilmeli, emek örgütlerinin talepleri karşılanmalıdır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 16:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?