2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kamu-Sen'den saldırıya kınama

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Veli Yavuz İlköğretim Okulu idarecilerine yönelik saldırıyı kınayarak, okullardaki şiddet konusunda topyekün bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.

Köse, Türk Eğitim-Sen Adana 1 ve 2 No'lu şubeleri adına yaptığı açıklamada, okullarda yaşanan şiddet olaylarının artık önlenemez bir hal aldığını belirtti. Okullarda şiddetin gün geçtikçe tırmandığını, öğrencilerin ellerinde defter, kitap yerine belinde silah ve kesici aletlerle ders sıralarındaki yerlerini aldığını, velilerle okul idarecileri arasında tatsız olaylar cereyan ettiğini ifade eden Köse, "Suç aletleri ile rahatlıkla okula veya okul önüne gelen veliler veya çocukları, gözünü kırpmadan
akranları veya öğretmenlerine saldırıda bulunabiliyorlar. Eğitim yuvası işlevinden sıyrılıp, şiddet yuvasına dönüşmeye doğru yol alan okullarımızda tedirginlik; gerek öğrenciler gerek eğitimciler açısından had safhaya ulaşmıştır" dedi.

Dün yine aynı şekilde Yüreğir'deki Veli Yavuz İlköğretim Okulu idarecilerine veliler tarafından saldırı düzenlendiğini ve 2 eğitimcinin yaralandığını hatırlatan Köse, "Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Gelinen noktada, başta medya olmak üzere siyasi erke, sayın valimize, milli eğitim müdürümüze, emniyet güçlerine ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Yani aile ve okulun yanı sıra, çocuklarımızın çevresinde etkili olabilecek bütün unsurlar sorumluluk almalıdır. Şiddet konusunda topyekün bir seferberlik ilan edilmeli ve bütün kurumlar koordineli çalışarak, şiddete son vermek için mücadele etmelidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vekaleten yürütülmesi, asaleten bir atamanın yapılmayışı da bu şiddet olaylarında bir etkendir. Unutulmamalıdır ki; şiddetin nedenlerini tespit etmeden, şiddetin kaynağını kurutmadan, şiddete son veremeyiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın suç unsurunun yüksek olduğu bölgeleri ve okulları tespit etmesi gerektiğini ifade eden Köse, şöyle devam etti:
"Bu okullar üzerinde etkinliklerini yoğunlaştırmalı, eğitim kurumlarına şiddetin zararlarını içeren bilgilendirici panolar astırmalıdır. İlköğretim müfredatında şiddetin zararlarını ve önleyici tedbirlerini çocuklarımıza anlatmak için öğretici konulara yer verilmelidir. Ailelere yönelik olarak şiddet hakkında paneller düzenlenmeli, bilgilendirici broşürler dağıtılmalıdır. Emniyet teşkilatı, Türkiye genelindeki bütün okulları mercek altına almalı, okul çevrelerinde polisiye tedbirler artırmalıdır. Çünkü
okuldaki şiddet olaylarının büyük bir çoğunluğu, okul çevresindeki yapılanmalardan kaynaklanmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyor, yaralı öğretmenlerimize acil şifalar diliyoruz."

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?