5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kamu-Sen'den 'suni gündem' suçlaması

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Bican Akyıldız, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, yönetenlerin suni gündemlerle meşgul olduğunu savundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bican Akyıldız, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreterliği görevine atanan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Koncuk’un veda törenine katıldı. Sendika binasındaki törende konuşan Bican Akyıldız, ülkenin çok zor bir dönemden geçmesine rağmen, yönetenlerin suni gündemlerle meşgul olduğunu savundu. Türban, YÖK gibi konuların suni olarak üretildiğini öne süren Akyıldız, "Ülkemizin türban sorunu yoktur ama ülkemizin çok ciddi sorunları vardır. Kerkük unutturuldu, Kıbrıs unutturuldu. Halkın, çalışan kesimin alım gücü düştü, esnaf kan ağlıyor" dedi.

Türkiye’nin bölünüp parçalanmasına yönelik çabaların sürdüğünü belirten ve Bölgesel Kalkınma Ajansları kurulmasını da eleştiren Akyıldız, "Bölgesel Kalkınma Ajansları, ülkeyi eyaletleştirme hazırlıklarıdır. Ülkeyi bölüp parçalama planlarının bir görüntüsüdür. Bugün ABD’nin bir konsolosu Doğu’da, ’Kimliğinizi öne çıkartın. Kimliğinizi tartışın’ diyor. Oysa Türkiye’nin bir kimlik sorunu yoktur. Bu ülkenin her ferdi, eşit şartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ferdidir. Ama bizi bölüp parçalamak isteyenlere karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele vermeye devam edeceğiz. Türk milleti, tarih yazmakta mahirdir. Yine yazar, yazmasını bilir" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği görevini Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kamil Köse’ye, Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanlığı görevini de İbrahim Sezer’e devreden ve Türk Eğitim-Sen’e yeni Genel Sekreter olarak atanan İsmail Koncuk da yaptığı konuşmada, "1992 yılında 40 kişiyle yola çıktık ama bugün 40 binlerin üzerine çıktık. Görevi bıraktığımız arkadaşlar bayrağı daha yukarı taşıyacaklardır. Gözümüz kesinlikle arkada kalmayacak. Adana’yı bırakmadık. Adana, Adanalı ve sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz" dedi.
Türkiye Kamu-Sen’in yeni İl Temsilcisi Kamil Köse de, sendikal ve milli konularda verilen mücadeleleri, İsmail Koncuk’un bıraktığı yerden kararlılıkla, tavizsiz sürdüreceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 16:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?