4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kamulaştırma bekleniyor

Mevcut hizmet binasıyla ihtiyaca cevap veremez duruma gelen asırlık Adana Devlet Hastanesi'nin arkasında inşa edilecek 400 yataklı modern hastane için kamulaştırmanın beklendiği bildirildi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir ilçesinde çok önemli bir fonksiyon icra eden Adana Devlet Hastanesi'nin, gerek fiziki şartlar gerekse orada çalışanların çalışma şartları ve hizmet almaya çalışan vatandaşların hizmet aldığı mekanlar itibarı ile çok uygun olmadığını belirtti.

Şu anki hastanenin arka kısmında kamulaştırılması gereken bir alan olduğunu ifade eden Ünüvar, "Kamulaştırma yapılır yapılmaz oraya biz 400 yataklı yeni bir hastane yapacağız. Büyükşehir Belediyesi, hastanenin arkasında gecekonduların bulunduğu alanı sağlık alanı halinde kamulaştıracak. Orada şöyle bir model düşünüyoruz. Bir hastane yapılacak, o faaliyete geçtikten sonra ön taraftaki hastane yıkılacak. Böylece Adana Devlet Hastanesi'ni, kentin en fakir, en yoksul, en hizmete muhtaç kesiminin de hizmet alacağı yepyeni bir hastane modeli haline getireceğiz" dedi.

Sağlık kampüsüyle ilgili de bir hayli yol aldıklarını belirten Ünüvar, "Bir hayli ilerledik, ama yeriyle ilgili maalesef problemi çözemedik. Çözemeyince de yeni bir adım atamadık. Umarım 29 Mart'tan sonra yeni bir başlangıçla Adana hak ettiği sağlık hizmetlerini alacağı yeni yapılanmalara kavuşur" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 10:34:51
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 10:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?