3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kamyon kasasında yaşam mücadelesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden yaklaşık 2 ay önce Adana'ya gelen 40 yaşındaki Kumru Ayçiçek, kimsesi olmadığı için, bir kamyon kasasında yaşam mücadelesi veriyor.

Şakirpaşa Polis Karakolu yanındaki boş alanda bulunan kamyon kasası, bundan 1.5 yıl önce kimsesiz kalan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden bir umutla Adana'ya gelen Kumru Ayçiçek'in evi haline geldi. Anne ve babasını kaybettikten sonra kimsesiz kalan ve sığınacak bir yer arayan Kumru Ayçiçek, "taşı toprağı altın" diyerek geldiği Adana'da da umduğunu bulamadı.

Yaklaşık 2 aydır Adana'da soğuklarda, yağmurlarda kamyon kasasında yaşamak zorunda kalan Ayçiçek, "Kimsem olmadığından ve geçinecek param olmadığı için ilk başta sokaklarda yatıp kalktım. Ancak daha sonra Şakirpaşa Mahallesi'nde bulunan kamyon kasasına bir çadır kurdum ve burada hayat mücadelesi vermeye başladım" dedi.

Ayçiçek, kamyon kasasında yaşamanın çok zor olduğunu, parası olmadığı için ekmek bile alamadığını anlatarak, "Hiç kimsem yok. Bana hemen yanı başımda bulunan polisler yardım ediyor. Karakol komiseri ekmek ve yemek getiriyor. Bana tüp alıp, verdiler. Banyo ihtiyacımı komşularda gideriyorum. Bazı zamanlar da bana yemek getiriyorlar. Polis ve mahalleli olmasa burada açlıktan ölürdüm" diye konuştu.
Hiç evlenmediği için ne çocuğu ne de kocası olduğunu, anne ve babasını da kaybettiğini belirten Kumru Ayçiçek, sıcak bir yuva ve çorba istediğini söyledi. Pislik içinde yaşamaktan bıktığını, insan gibi yaşamak istediğini ifade eden Ayçiçek, devletten yardım istediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 14:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?