3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kamyoncuyu ilaçla uyutup soydu!

Adana'da bir şahıs, ilaçlı sodayla uyuttuğu kamyon şoförünün bankamatik kartının şifresini öğrendikten sonra, hesabındaki bütün parayı çekti.

İlacın etkisinden ancak 5 gün sonra kurtulan kamyon şoförünü telefonla arayarak, "Bankamatik kartı ile ehliyetini buldum, 200 YTL verirsen sana veririm" diyen zanlı, buluşma yerinde yakalandı.

Olay, 5 gün önce Dedekorkut Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Sait Alpak (42), kamyonuna hurda yükledikten sonra Şanlıurfa'ya hareket etmeden önce Dedekorkut Mahallesi'ndeki parkta oturarak peynir ekmek yedi.

Tam kalkacağı esnada yanına gelen, daha önceden tanımadığı Selami A. adlı kişi, "Dayı sen Şanlıurfalısın herhalde, ben de Şanlıurfalıyım. Dur sana bir bira ısmarlayayım" dedi. Kamyon şoförünün "Ben alkol kullanmıyorum" demesi üzerine Selami A., "Dur o zaman soda ısmarlayayım" diyerek, getirdiği sodayı ikram etti.

Selami A., ilaçlı sodayı içtikten hemen sonra şuurunu kaybeden kamyon şoförünün üzerindeki 2 adet cep telefonu ile cüzdanını aldı. Cüzdanında bulunan bankamatik kartının şifresini de öğrenen Selami A., olay yerinden uzaklaştı. Bir bankanın ATM'sine giden zanlı, güvenlik kamerasına yakalanmamak için yoldan geçen bir kişiye, "Ben nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Hesaptaki bütün parayı çekebilir misiniz?" diyerek hesaptaki bin 200 YTL'yi çektirdi.

Olay yerinde vatandaşlar tarafından baygın halde bulunarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kamyon şoförü, ilacın etkisinden tam 5 gün sonra kurtulabildi.

Öte yandan, cüzdan içerisindeki telefon numarasından kamyon şoförünün ailesine ulaşan zanlı, "Bankamatik kartı ile sürücü belgenizi buldum. 200 YTL verirseniz veririm" dedi. Ailenin polise haber vermesi üzerine zanlı, buluşma yerinde yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden kamyon şoföründen çaldığı cep telefonu, bankamatik kartı ve sürücü belgesi çıkan zanlı suçunu itiraf ederken, sevdiği kız için hırsızlık yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Yakalanan zanlıyı Adana Emniyet Müdürlüğü'nde teşhis eden kamyon şoförü Mehmet Sait Alpak, "Bana önce bira ikram etmek istedi. 'Alkol kullanmıyorum' deyince bu kez de soda ikram etti. Ben de hava sıcak olduğu için çok susamıştım. Bir yudumda hepsini içtim. Sonrasını hatırlamıyorum. O parayla kamyonumun lastiğini değiştirecektim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 11:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?