2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

KANADA'DAN ADANA'YA TİCARET ÇAĞRISI

Çukurova'nın tarıma dayalı sanayi ürünleri ile önemli potansiyele sahip olduğunu, bu yüzden de Kanada Hükümeti tarafından "ticaret yapılabilecek önemli bölgeler" arasında bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Leir, "İşadamlarımız, bu bölge ile çok ilgileniyor. Müthiş bir potansiyeliniz var. Bu potansiyeli neden değerlendirmeyelim? Adana, konumu itibariyle çok avantajlı bir bölgede. Ulaşım araçları da her bakımdan değerlendirilebilir. Kanada, başta gıda olmak üzere çeşitli ürünleri ithal ediyor. Türkiye ile dolayısıyla Adana ile neden böyle bir işbirliğine girmeyelim? Kanada Büyükelçisi olarak sizlerle her alanda ticaret yapmak istiyoruz" diye konuştu.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da konuşmasında, uluslararası ticari ve ekonomik ilişkilerin öneminin son yıllarda oldukça belirgin bir şekilde ortaya çıktığına dikkat çekerek, iç pazar daralmalarını aşmanın en kolay yolunun dış ticaretten geçtiğini belirtti.
Şaban Baş, konuşmasında şunları söyledi :
"Kanada ile ülkemiz ve bölgemiz arasındaki ilişkiler istenen düzeyde değildir. Ülkelerimizin dış ticaretine konu olan mallara bakıldığında, ilişkileri güçlendirip geliştirmenin hiç de zor olmadığını görmekteyiz. Ancak bölgemizin önemli ihracat kalemlerinden olan tekstil ve konfeksiyon ürünlerine Kanada tarafından uygulanan kota, ticari ilişkilerimizi olumsuz etkilemektedir. Önümüzdeki dönemde Kanada ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve dış ticaretimizde daha etkin bir hale getirmeyi arzu etmekteyiz. Karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir adım olan bu ziyaretin en kısa zamanda ticarete dönüşmesini ümit ediyorum."
ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek de ziyaretin iki ülke arasındaki ticaretin mutlaka artırılması gerektiği sonucunu ortaya çıkardığına dikkat çekerek, "Tarıma dayalı sanayi ürünlerimizle, turunçgilimizle, tekstilimiz ve turizm potansiyelimizle böyle bir oluşuma hazırız. Önemli olan bu potansiyeli bir an önce yaşama geçirmek. En kısa zamanda ya Kadana'da ya da Adana'da işadamlarımızı karşılıklı görüştürüp, ticaret imkanı yaratmalıyız" dedi.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 14:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?