2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kanalizasyon suları plaja dökülüyor

 

Adana'nın sahil ilçesi Karataş'ta vatandaşlar, şehir kanalizasyonunun denize boşaldığı yerde bulunan plajda denize giriyor.

İnce kumu, geniş doğal plajları, bol iyotlu havası ve iklimiyle Türkiye'nin belki de en güzel plajlarına sahip Karataş ilçesinde bu özellikler iyi değerlendirilemiyor.

Adana Valiliğinin girişimiyle bu yıl sahilde çirkin görüntü oluşturan çadırlardan büyük oranda kurtulan ilçede turistik tesis sıkıntısı, plajları canlılıktan yoksun bırakıyor.

Karataş'ta arıtma tesisi sorunu da turizmin gelişmesini engelliyor. Çeşitli noktalardan arıtma tesisi olmadan denize bırakılan kanalizasyon suları, sahilde denize girenleri ve güneşlenenleri doğrudan tehdit ediyor. Buna rağmen kanalizasyonun arıtılmadan denize döküldüğü noktada kurulan plajda denize girilmesi, neredeyse atıkların üzerine yerleştirilen minyatür sahada futbol oynanması dikkati çekiyor.

Adana-Karataş çift yol çalışmasının halen tamamlanmaması ve ilçe merkezinin gelişememesi, Mersin'e göre daha yakın olmasına karşın Adana ve doğusunda bulunan illerdeki turistlerin Karataş'a gelmesine engel oluyor.

“40 YILLIK ALIŞKANLIK”

Adana Vali Yardımcısı ve Karataş Belediye Başkan Vekili Reşat Özdemir, ilçenin sahip olduğu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

Özdemir, birtakım sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Elbette burada altyapı olmadan denize girmek riskli. Ama kolluk gücüyle de bunu yasaklayamayız. Ne yazık ki 40 yıllık alışkanlıkları değiştirmek çok zor” dedi.

Kasım ayında kanalizasyon ve arıtma tesisi ihalesi yapılacağını bildiren Özdemir, “Bu tesisin kurulması çok önemli. Projesi tamamlanarak belediye meclisinden geçirilen, onay için Bayındırlık ve İskan Bakanlığına gönderilen Karataş Sahil Bandı çalışması ise orta ve uzun vadede ilçemizin gelişimine katkıda bulunacak” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 12:57:50
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?