3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kanser hastası kadına devlet şefkati

Adana'da 16 yaşında evlenip 1 yıl sonra boşanan ve ağrılarına rağmen sağlık güvencesi olmadığı için hastaneye gidemeyince kanser olduğunu 3 yıl sonra öğrenen Dilber Akyol'a devlet sahip çıktı.

Eğitimini yarıda bırakarak 16 yaşında evlenen ancak eşiyle anlaşamayıp 1 yıl sonra boşanan ve ağrılarına rağmen sağlık güvencesi olmadığı için hastaneye gidemeyince kanser olduğunu 3 yıl sonra öğrenen Dilber Akyol'a, Adana Valisi İlhan Atış'ın talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü sahip çıktı.

Dün çaresizlikten ve henüz hayatının baharındayken yakalandığı göğüs kanseri nedeniyle şoka girdiğini söyleyen 21 yaşındaki Dilber Akyol, bugün kendine uzanan devletin şefkatli elinden dolayı mutluluk şokuna girdiğini belirtti. Sağlık güvencesi olmadığı için genç yaşta yatağa mahkum yaşamaya başladığını ve çaresizce beklerken devletin şefkatli elinin kendisine uzandığını ifade eden genç kadın, çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Akyol, "İyileştikten sonra kesinlikle evlenmeyeceğim. Tedavi gördükten sonra çalışıp, ailemin ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum. Çünkü ailem çok fakir, çok zor durumda. Tek odalı bir evde yaşıyoruz. Bize kardeşimiz bakıyor. Çok sevinçliyim. Devletimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Elleri ve yüzü sürekli şiştiği için çalışamayan kebapçı ustası baba Salih Akyol (52) ise, kızının 1 yıl önce ağrılardan duramadığını, annesiyle birlikte hastaneye gittiğinde kanser teşhisi konduğunu, bunu duyunca herkesin şok olduğunu ifade etti. Baba Akyol, kızını borç parayla ameliyat ettirdiklerini ancak diğer göğsünde de kanser bulunduğunu belirterek, "Ben 15 gün çalışıp, 15 gün yatıyorum. Çünkü ben de hastayım. Bizim durumumuz çok kötü. Kızımı tedavi ettiremediğim için çok üzülüyorum. O her gün yanı başımda eriyip gidiyordu. Şimdi devlet sahip çıktı. Allah devleti başımızdan eksik etmesin. Devletimiz çok güçlü. Kızım iyileşsin başka bir şey istemiyorum. O benim için dünyalara değer" diye konuştu.

Anne Huriye Akyol da, kızının tedavi edilecek olmasına çok sevindiklerini ifade ederek, yardım eden herkese teşekkür ettiğini söyledi. Dilber Akyol'un merkez Seyhan ilçesindeki evine gelen 112 Acil Servis ekibi, Akyol'a ilk müdahaleyi evde yaptıktan sonra ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne götürdü. İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akyol'un Numune Hastanesi'nde tetkikleri yapılacak. Akyol'a ve ailesine yeşil kart çıkarılacak, hastane masrafları devlet tarafından karşılanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?