29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kanserli hasta uçakta öldü

İSTANBUL'da gördüğü kanser tedavisinde doktorların umutsuz konuşması üzerine Adana'daki ailesinin yanına götürülmek istenen 55 yaşındaki Mustafa Hızlıbaş, uçakta yaşamını yitirdi.


Tedavi amacıyla götürüldüğü İstanbul’da doktorların ‘son günlerini’ yaşadığını bildirdiği Mustafa Hızlıbaş, yakınlarınca alınıp, uçakla Adana’ya götürülmek istendi. Hızlıbaş, yanındaki refakatçıları Zekiye Hızlıbaş ve Latife Gönenç ile birlikte İstanbul’dan saat 06.00’da kalkan Onur Hava Yolları’nın OHY 010 sefer sayılı Adana uçağına bindi. Uçak Adana Havalimanı’na 20 dakikalık mesafedeyken, refakatçıları uyuduğunu sandıkları Hızlıbaş’a dokunduğunda hareketsiz olduğunu fark etti.

Hiçbir tepki vermeyen Hızlıbaş’ın havada öldüğü belirlenince durum kaptan pilota bildirildi. Bunun üzerine Adana Havalimanı ile irtibat kurulup, uçakta kanser hastası olan bir kişinin vefat ettiği bilgisi kule görevlilerine aktarılıp, alanda sağlık ekiplerinin bulundurulması istendi.


Uçak havalimanına indiğinde sağlık ekiplerince de kontrol edilen Hızlıbaş’ın öldüğü kesinlik kazandı. Refakatçılarının kanser olduğuna dair rapor gösterdiği Hızlıbaş’ın cenazesi tutanakla yakınlarına teslim edildi.
Hızlıbaş’ın yakınlarının bilet alırken ve uçağa binerken onun hasta olduğunu havayolu şirketinin yetkililerinden gizlediği ileri sürüldü. Bu iddia, her iki tarafça doğrulanmazken, cenazeyi defneden Hızlıbaş’ın akrabaları da hastalarının uçakta vefatı hakkında konuşmaktan kaçındı.

DHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 09:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 88.254.232.xxx Tarih : 13.06.2007 13:28:50
KANSER TEDAVİSİ İÇİN NEDEN İSTANBULA GİDİLİYORKİ? SANKİ YURTDIŞINA GİTMİŞLER ADANA DADA ÇOK ÖNEMLİ DOKTORLAR VE HASTANELER VARDIR MUTLAKA ! ALLAH RAHMET EYLESİN