4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kar maskeli gaspçı şoku

Kar maskeli 3 kişi, girdikleri evde yaşlı çiftin el ve ayaklarını bağlayıp, 10 yaşındaki torunlarını da silahla tehdit ederek para ve ziynet eşyalarını gasp etti.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi 43. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Davut Kaplan'ın (76) evine gelen kar maskeli olduğu bildirilen 3 kişi, kapı zilini çaldı. Evde dede ve ninesiyle birlikte bulunan 10 yaşındaki Muhammet Ali B., "Kim o?" diyerek kapıyı açtı. Kapının açılmasıyla birlikte içeri giren silahlı ve kar maskeli 3 kişi, Davut Kaplan'ın başına tabancanın kabzasıyla vurarak etkisiz hale getirdi.

Evde bulunan Davut Kaplan'ın eşi, Şevkiye Kaplan (68) ile torunları Muhammet Ali B.'yi bir odada toplayan zanlılar, kendilerini daha önce suç örgütü kurmaktan yargılanan "Ziver A.'nın adamları" olarak tanıttı. Daha sonra 'kasanın anahtarlarını verin yoksa sizi öldürürüz diyerek, ellerinde bulunan tüfeğin namlusunu çift ile torunlarına doğrultan zanlılar, yaşlı çiftin ellerini ve ayaklarını bağlayarak ağızlarına da koli bandı yapıştırdı.

Maskeli 3 kişi, yaşlı kadının kulağındaki altın küpesini, parmaklarındaki 4 altın yüzüğü, kasadaki 10 altın bilezik ile değişik markalarda 2 cep telefonunu gasp ederek kaçtı. Zanlıların evden ayrılmasından sonra dışarı çıkan Muhammet Ali B., komşularından yardım istedi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çifti elleri ve ayakları bağlı, ağızları bantlanmış olarak buldu. Başından yaralanan Davut Kaplan Adana Numune Hastanesi'ne, Şevkiye Kaplan ile torunu Muhammet Ali B.ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, çiftin gasp edildiği yönündeki ihbarın gelmesinden yaklaşık 10 dakika sonra bir kaç sokak ilerideki başka bir eve girmeye çalışan kişilerin, ev sahibinin kapıyı açmaması üzerine tabancayla ateş havaya ateş ederek kaçtıkları belirlendi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 10:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?