4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Karabulut cinayetine 1 gözaltı

Kafası testere ile kesildikten sonra cesedi Etiler'deki çöp konteynırına atılan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım ettiği ileri sürülen 1 kişi Adana'da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, teknik takibe takılan Gariboğullarına ait bir şirketin 1,5 yıldır satın alma müdürlüğünü yapan Mehmet K.'nın(47) ailesiyle bayramlaşmak için Adana'ya gittiğini tespit etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri İstanbul'dan gelen ekiple birlikte, Mehmet K.'nın merkez Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi, 5 Ocak Caddesi'ndeki evine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyon sonucu gözaltına alınan Mehmet K.'nın teknik takip sırasında isminin sık sık geçtiği ve, "Beni ne zaman gözaltına alacaklar, bekliyorum" dediği öğrenildi.

İstanbul'dan gelen ekiplere teslim edilen Mehmet K.'nın sorgulanmak üzere karayoluyla İstanbul'a götürüldüğü bildirildi. 

"Eşimin yataklık ettiğine imkan vermiyorum"

Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan kişinin eşi, kocasının hunharca işlenen cinayete yataklık edeceğine imkan vermediğini söyledi.

Merkez Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi, 5 Ocak Caddesi üzerindeki bir apartman dairesinde gözaltına alınan Garipoğullarına ait şirketlerden birinin satın alma müdürü Mehmet K.'nın eşi Zuhal K., basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Sabah 06.00 sıralarında kapılarının çaldığını belirten Zuhal K., "Kapıyı ben açtım. Çok kibar bir beyefendi polis olduğunu ve adını söyledi. Savcılıktan izin kağıdını gösterip eşimi sordu. Eşim de polisi tanıdığını söyleyip kapıya çıktı. Polis, Münevver Karubulut cinayetinden dolayı, ifadesine başvuracaklarını bu nedenle kendileriyle gelmesi gerektiğini söyleyerek kocamı götürdüler" dedi.

Kocasının bugün doğum günü olduğunu kaydeden Zuhal K., "Bu bizim için çok değişik bir doğum günü sürprizi doldu. Eşim daha önce restoran çalıştırıyordu. Krizden dolayı battı. Sasa'da çalışmaya başladı. Orada çalışırken, Garipoğlu şirketlerinde çok iyi bir teklif alarak orada çalışmaya başladı. Eşimin Garipoğlu ile tek bağlantısı onların şirketinde çalışması. Eşimin, hunharca işlenen cinayete yataklık edeceğine imkan vermiyorum öyle bir şeyi kesinlikle yapmaz. Genç bir kızı vahşice öldüren biri cezasını kesinlikle çekmeli" diye konuştu. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 12:59:29
Güncelleme :23 Eylül 2009 Çarşamba 14:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?