2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Karataş yolunda istimlak müjdesi

Adana-Karataş duble yolunun ilk 5 kilometrelik bölümü için yapılacak yeni imar uygulaması 15 gün içerisinde tamamlanarak, istimlak çalışmalarına yeniden başlanacak.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Pazartesi günü gerçekleşen oturumunda komisyona havale edilen Karataş yolu uygulama imar planının yapımına ait Yüreğir İlçe Belediyesi meclis kararının görüşülmesine ilişkin müşterek komisyon raporu, bugünkü oturumda oybirliğiyle kabul edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, meclis toplantısında, yeni uygulama imar planının 15 gün içerisinde tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş'tan söz aldı. Durak, Karataş yolunun bir an önce bitirilmesi için, uygulama imar planı hazırlandıktan sonra yasal süre beklenmeden istimlak çalışmalarına başlanması talimatını verdi.
Bu arada, HiltonSA Kavşağı'ndan Yüreğir'in Havutlu beldesine kadar olan 5 kilometrelik bölümün doğusunda yapılacak kamulaştırma çalışmaları için Karayolları'na 10 milyon YTL ödenek aktarıldığı öğrenildi.
Öte yandan, meclis toplantısında, Akkapı Mahallesi'nde Adana Ticaret Odası tarafından yaptırılacak "Akdeniz Anemisi Tedavi Merkezi" oluşturulmasına yönelik hazırlanan uygulama imar plan tadilatına ait müşterek komisyon raporu da kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen 3 bin metrekare arsa üzerine kurulacak merkezin inşaatına önümüzdeki günlerde ATO tarafından başlanacağı belirtildi.
Toplantıda ayrıca, 6 gündem maddesi daha komisyonlardan geldiği şekliyle oylanarak kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?