30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Karataş'a Fransız tatil köyü

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz, bir Fransız firmasının Karataş ilçesine 10 milyar YTL tutarında turizm yatırımı yapmak için kendilerine başvurduğunu bildirdi. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin, Bakanlar Kurulu'nca "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilan edilerek, "Turizmi Teşvik Kanunu" kapsamına alınmasıyla birlikte irili ufaklı birçok yerli ve yabancı firmanın otel, tatil köyü, plaj, apart ve eğlence merkezleri yapmak için Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirtti. Başvurular arasından ismini açıklamadığı bir Fransız firmasının da bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, Karataş'ın doğasına, denizine ve plajına hayran kalan bu firmanın 10 milyar YTL'lik bir yatırımla tatil köyü kurmak istediğini kaydetti. 

Bakanlığın bölgede turizm planlamasını henüz tamamlamadığı için yatırımlara başlanamadığına dikkat çeken Yılmaz, "Bakanlığın 2007 yılı sonunda planlama tamamlandıktan sonra Karataş ve Yumurtalık yatırım yapmak isteyen firmalar tarafından adeta kapışılacak. Bölgeye yapılan yatırımla birlikte işsizlik azalacak. Bölgeye turist akını olacak. Burası Türkiye için ikinci bir Antalya olacak. Nasıl ki Antalya'ya yazın uçakların biri inip diğeri kalkıyorsa Karataş ve Yumurtalık içinde Adana'da aynen öyle olacak" dedi. 

Karataş ve Yumurtalık'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri büyülediğini söyleyen Yılmaz, "Dünyanın en önemli sulak alanları Akyatan ve Ağyatan bu ilçelerimizde bulunuyor. Üstelik birkaç turizm çeşidini aynı anda yapabiliyorsunuz. Bölge kuşların göç yolları üzerinde olduğu için çok sayıda kuş çeşidini burada görmek mümkün. Ayrıca yabancılar burada avlanabilirler. Özellikli domuz avı yapma imkanları var" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?