3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Karataş'ı yağış vurdu

Adana Valisi İlhan Atış, sabah saatlerinde Karataş ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle 160 ev ve iş yeri ile 35 bin 960 dönüm ekili tarım arazisinin zarar gördüğünü açıkladı.

Vali Atış, ilçede yaptığı incelemenin ardından makamında düzenlediği basın toplantısında, yağışın verdiği zarar nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Yağış sonrası Büyükşehir Belediyesi, Sivil Savunma İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Bayındırlık İskan Müdürlüğü ile ilgili kurum personellerinin ilçeye yönlendirildiğini ifade eden Atış, ''117 personel, 36 motopomp, 28 iş makinesi ile olaylara en kısa sürede müdahale ettik'' dedi.

Selden zarar gören ev ve iş yerlerinin temizlenmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildiren Atış, "Ekiplerimizin yaptığı incelemede 160 evin yağışlardan zarar gördüğünü tespit ettik. Bu evlerden 34'ünde ise eşyaların tamamı kullanılamaz hale geldi. Bunlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardımda bulunacağız. Ayrıca müftülük, ilçe jandarma ve Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun de zeminlerini su bastı. Yağışta 9 iş yeri de büyük zarar gördü" diye konuştu.

Vali Atış, yağıştan tarım arazilerinin de büyük zarar gördüğünü söyleyerek, ''Buğday, pamuk, karpuz, mısır ekili 35 bin 960 dönüm ekili alan zarar gördü. Bu alanlardaki zarar yüzde 60-90 arasında. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz, yarından itibaren tarla bazında zarar tespiti yapacak'' şeklinde konuştu.

Tarımdaki zararın en çok ilçe merkezi, Küçük Karataş, Bahçe ve Gölkaya köylerinde meydana geldiğini belirten Atış, bu akşam 400 aileye Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından sıcak yemek verildiğini, ayrıca bu ailelere sabah kahvaltısı da verileceğini kaydetti. Kızılay tarafından 400 battaniye ve 100 yatağın da ilçeye ulaştırılarak vatandaşlara dağıtıldığını ifade eden Atış, ''İçme suyunda herhangi bir problem yok, her türlü önlem alındı. Yine de her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 19:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?