3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Karataş'ta dizanteri alarmı!

Adana'nın Karataş ilçesinde, yüzlerce kişi dizanteri şüphesiyle sağlık ocaklarına başvurdu.

Karataş Kaymakamı Can Hakan Karaduman'dan alınan bilgiye göre, önceki hafta sel felaketi ile sarsılan Karataş'ta şimdi de salgın hastalık tehlikesi başgösterdi.

İlçede ishal, kusma ve bulantı şüphesiyle pazartesi günü 63, Salı günü 108, Çarşamba günü 111, bugün de 36 kişi olmak üzere toplam 318 kişi sağlık ocaklarına müracaat etti.

Yoğun şikayet ve başvuru üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir heyet ilçede içme suyu kaynakları, boru ve kuyularından su numuneleri, vatandaşlardan da kan örnekleri aldı. Kaymakam Hakan Karaduman, su numunelerinin ilk analiz sonuçlarının temiz çıktığını ancak aynı örneklerin detaylı incelenmesi için Ankara'ya gönderildiğini bildirdi.

Karaduman, yaşanan salgının sel fekaletinden sonra suların kirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde durduklarını belirterek, "Dizanteri salgınından şüphe ediyoruz. Sağlık ocaklarına müracaat edenler ilk muayeneden sonra evlerine gönderildi. Hastaneye yatırılan ya da sevk edilen bir hasta yok. Konuyla ilgili araştırma ve inceleme sürüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 13:47:59
Güncelleme :22 Mayıs 2008 Perşembe 13:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?