29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Karataş'ta silah operasyonu

Adana'da 6 ay süren "Palet" adı verilen operasyonda ruhsatsız silah ticareti yapan bir şebekenin 18 üyesi, 22 ruhsatsız tabanca, 24 şarjör ve 694 tabanca mermisiyle birlikte yakalandı. 

Alınan bilgiye, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Teşekkül halinde silah ticareti" yaptığı belirlenen bir şebekenin üyelerini 6 süreyle takibe altına aldı. 

İl Jandarma Komutanlı'nın da desteğiyle Karataş ilçesine bağlı Doğankent beldesi ile il merkezinde, "Palet" adı verilen operasyon düzenlendi. 52 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda şebekenin liderleri oldukları belirlenen, M.Ş, A.K. ve S.B. ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı. 

Şebeke üyelerinin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise toplam 22 ruhsatsız tabanca, 24 şarjör ve 694 tabanca mermisi ele geçirildi. 

Operasyon çerçevesinde şebekeden silah ve mühimmat aldığı belirtilen 34 kişiye ise para cezası uygulandı. 

Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi. 

Aynı operasyon kapsamında daha önce Adana'nın Ceyhan ilçesinde 1 kişinin 4 tabancayla, 2 kişinin de merkez Yüreğir ilçe otogarında 4 tabanca ile yakalandıkları, 3 zanlının çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?