5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Karayalçın'ın kıskançlık itirafı

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP), Hazine yardımını engellemekle suçlarken, Doğru Yol Partisi’nin (DYP) kurultayında 1.5 trilyon lira harcamasını kıskandığını söyledi.

Partisinin Adana il kongresine katılan Murat Karayalçın, burada yaptığı konuşmada, iktidar ve ana muhalefet partilerini, partisine almak istediği Hazine yardımını engellemekle suçlayarak, "Türkiye’de çift parti diktatörlüğü diye adlandırabileceğimiz bir dönemi başlatarak, SHP’nin Hazine yardımının önüne geçmeye çalışmaktadırlar" dedi.

Partisinin kıt imkanlar içinde olduğunu vurgulayan Karayalçın, bu nedenle hayatında ilk defa kıskançlık duygusuna kapıldığını açıkladı. Karayalçın, "Hayatımda kimseyi kıskanmadım, hiçbir şeyi kıskanmadım. Ama bu yaşımda yavaş yavaş bende kıskançlık duyguları gelişmeye başladı. En büyük kıskançlığımı da geçen pazar günü yaşadım. DYP büyük kongresini yaptı. Bir gün süren kongrede tam 1.5 trilyon lira harcadı. Allah aşkına, tasavvur edebiliyor musunuz? Tam 1.5 trilyon lira. Dile kolay. Yoksula sormuşlar, ’zengin olsan ne yaparsın?’ diye. ’Soğanın cücüğünü yerim demiş’. Aynen öyle. 1.5 trilyon bizim olsa, Türkiye’yi ayağa kaldırırız. DYP bu parayı bir günde harcıyor. Kimisi kurultay düzenlemesi için, kimisi hizip mücadelesi için Hazine yardımını kullanmakta. Ama konu SHP’nin Hazine yardımı olduğunda, 3 milletvekilinin Hazine yardımı alması kötü. Niye 3 olunca kötü oluyor da 300 olunca, 160 olunca kötü olmuyor?. Aslında AKP’nin de CHP’nin de derdi, Türkiye’de gerçek solun önünü kesmek. Ama korkunun ecele faydası yoktur, beş paramız olmasa bile mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Siyasetin maddi kaynak ile yapıldığına işaret eden Karayalçın şunları söyledi: "Siyaset altyapı ile yapılıyor. Partililer benden TV kurmamızı istiyorlar. Kışın genel merkezini ısıtamayan, genel başkanı palto ile oturan bir partinin TV kurması mümkün mü? En büyük hayalim ise bir otobüs ve bir de Anadolu basınına ulaşmak için ses ve görüntü sistemlerinin olduğu bir stüdyo. Ama Hazine yardımı alsak da almasak da mücadelemizi yürüteceğiz. Türkiye’de şovenleştirilmiş siyasetin karşısına çıkacağız, halk için yapılmış gerçek siyaseti başlatacağız."

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 15:45:06
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?