3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kardeşini kaçıran kuzenini öldürdü

Adana'da bir kişi, kız kardeşini evlenmek için kaçıran amcasının oğlunu bıçaklayarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce eşinden boşanan ve iki çocuğuyla birlikte yaşamaya başlayan Cabbar Murat Ç. (37), geçen yıl aşık olduğu amcasının kızı Tuğba Ç'ye (21) kendisiyle ilgili düşüncelerini anlattı.

Murat Ç., yaklaşık 5 ay boyunca birlikte olduğu ve evlenmeyi düşündüğü Tuğba Ç. ile iki ay önce Gürselpaşa Mahallesi 154. Sokak'ta bir ev kiraladılar. Ancak, genç kızın ailesi bu ilişkiye karşı çıktı. Bunun üzerine Murat Ç, 5 gün önce genç kızı kaçırarak, kiraladıkları eve getirdi. Murat Ç, iki çocuğu ve genç kızla birlikte yaşamaya başladı.

Tuğba Ç'nin ağabeyi Veysel Ç. (27), çıkan dedikodular üzerine kaldıkları adresi öğrenip alkol aldıktan sonra evlerine gitti. Veysel Ç. kendisine kapıyı açan Murat Ç'ye "Namusumuzu kirlettin'' diyerek bıçakla saldırmaya başladı. Murat Ç., kanlar içerisinde kalırken, gelen sesler üzerine kapıya yönelen iki çocuk, babalarını yerde cansız yatarken buldu. Mahalle sakinlerinin çağırdığı sağlık ekipleri, Murat Ç'nin öldüğünü belirlerken, olaydan sonra kaçmayan Veysel Ç, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'ne götürülen zanlı, basın mensuplarının cinayeti neden işlediği sorusuna, ''Cinayeti namusum için işledim.'' dedi. 85 promil alkollü olduğu belirlenen Veysel Ç, polis merkezindeki ilk sorgulamasının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Cabbar Murat Ç'nın cesedi cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Tuğba Ç. ile Murat Ç'nin çocukları da polis merkezine götürüldü. Savcılık talimatıyla çocuklar bir yakınlarına teslim edilirken, Tuğba Ç. can güvenliği için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kadın Sığınmaevi'ne götürüldü.

Öte yandan evlilik hazırlıkları yaptıkları belirtilen Tuğba Ç. ve Cabbar Murat Ç'nin, bugün resmi nikah kıydırmak için randevu aldıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:18:48
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 10:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?