4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Karne heyacanı

Adana'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde ilköğretim ve ortaöğretimde 434 bin öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı. 

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Sunar Nuri Çomu Lisesi'nde öğrencilere karne ve kitap dağıttı. Büyükfırat, karne dağıtımından önce yaptığı konuşmada, Adana'da 434 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek, okullarda bilgisayarlı sisteme geçilmeden önce karne dağıtımının öğrenciler ve veliler tarafından dört gözle beklendiğini ifade etti. Büyükfırat, "Bilgisayar ve internet ortamına geçildikten sonra karne heyecanı da bitti. Artık hem öğrenciler hem de veliler notları bilgisayar üzerinden internet ortamında sürekli takip edebiliyor. Bu nedenle karnenin sihri kalktı. Ancak öğrencilerin dönem sonlarında karne alması çok önemli. Karne heyecanını yaşaması çok önemli" diye konuştu. 

Öğrencilere nasihatte bulunan Büyükfırat, başarılı olmanın yollarını şöyle açıkladı:
"Bir öğrenci önce dersi iyi dinleyerek anlamalı. Daha sonra bu dinlediği dersi mutlaka tekrar etmeli. Bunu kendine bir alışkanlık yapmalı. Bir öğrenci mutlaka kitap okumalı. Kitap okumayan öğrenci başarılı olamaz. Bir öğrenci 3 üniversite bitirsede kitap okumuyorsa cahildir." 

Yapılan araştırmaya göre kitap okuyan öğrencilerin başarısının yüzde 20 arttığının ve zekasının da yüzde 15 daha fazla geliştiğinin ortaya çıktığını söyleyen Büyükfırat, konuşmasının ardından da öğrencilere karne dağıttı.
Karne dağıtımının ardından okulda en başarılı olan öğrencilere kitap hediye edildi.
1984 yılında Sunar Nuri Çomu Lisesi'ni yaptıran Nuri Çomu ise yaptığı konuşmada, okumanın çok önemli olduğunu 21. yüzyılda teknoloji ve lisanın bir insanın gelişimi için çok büyük önem taşıdığını belirterek, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs vereceğini söyledi. 

Öğrenciler bugün yapılan karne dağıtımıyla 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktı. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat 2009 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler 12 Haziran 2009 Cuma günü karne alacak ve 3 aylık yaz tatili başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl ilköğretim öğrencileri için başlattığı "sanal karne" uygulamasını bu yıl ortaöğretim öğrencileri için de uygulayacak. Öğrenciler ve veliler, MEB'in 'www.meb.gov.tr' adresli internet sitesinde çocuklarının TC kimlik bilgileri ile girerek karneleri görebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?