2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Karnesini alıp "Andımızı" okudu

ABD'Lİ AMA ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALIP

Türkiye genelinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün tamamlandı.

Öğrenim gören bütün çocuklar karne heyecanı yaşarken, Adana'da Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ABD'li Ethan Linley Roberts'in (8) heyecanı daha farklıydı.

9 ay önce ABD'den Adana'ya bir işletmenin genel müdürü olarak atanan Amerikalı Carla-Morgan Roberts çiftinin 5 çocuğundan biri olan Ethan Linley Roberts, görme engelli olduğu için Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda

eğitime başladı. Türk öğrencilerle çok iyi anlaşan Roberts, Türkçe'yi de çabuk öğrendi. Okuma-yazmaya başlayan Roberts, bugün okulların ilk döneminin bitmesiyle karnesini aldı. Gözleri çok az da olsa gören küçük çocuk, karnesine bakarak notlarını öğrenmeye çalıştı. Roberts'in ilk öğrendiği şeylerden birisi ise ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından her sabah okunan "Andımız" oldu. Roberts, karnesini aldıktan sonra kabartma harflerle (Braille alfabesi) ile yazılı Andımızı okudu.

Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçesinde oyun oynayan Ethan Linley Roberts, karne aldığı için çok mutlu olduğunu, ikinci dönem derslerine daha iyi çalışacağını söyledi.

Öğretmen Mustafa Çelik ise, Roberts'in çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve kısa sürede okuma-yazmaya geçtiğini dile getirdi

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:01:03
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?