29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bu yıl 2.'si düzenlenen Karpuz Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'nın birlikte düzenlediği festival, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde tarihi Demirköprü'den başlayan kortej yürüyüşle başladı. Korteje katılanlar, Atatürk Caddesi'ni takiben Kızılay Caddesi'nden Hükümet Meydanı'na geldi. Burada Kaymakam Ayhan Boyacı, Tertip Komitesi adına Atatürk büstüne çelenk koydu. Ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

2. Ceyhan Karpuz Festivali'nin açılış törenine; Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık Kaymakamı Hasan Kürklü, Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Aydız, daire müdürleri ve çok sayıda karpuz üreticisi katıldı.

Kaymakam Boyacı, festivali düzenlemelerindeki yegane amacın üreticilere destek vermek olduğunun altını çizerek, "Tarih boyunca özellikle tarım alanında büyük önem sahibi olan Çukurova'da, dolayısıyla Ceyhan'da yetişen karpuzumuza daha iyi sahip çıkmak ve daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz festivalimiz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah bu bir başlangıç olur ve Ceyhanımız sanayide, tarımda ve turizmde hak ettiği yere gelir" dedi.

2. Ceyhan Karpuz Festivali'ni kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, bu festivalin, gelecek yıllarda uluslararası festivale dönüşeceği inancını taşıdığını söyledi.

Açılış töreninin ardından, çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu alanda mini konser verirken, Ceyhan Kız Meslek Lisesi ve Ceyhan Belediyesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Karpuz yeme ve en iyi karpuz yarışmalarının da yapıldığı festival, Hüner Coşkuner konseriyle sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 18:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hande özer IP: 85.106.252.xxx Tarih : 29.06.2007 10:08:28
ceyhan çok güzel bir şehir burada konserler festivaller herşey yapılıyor ve çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor syn belediye başkanımız hüseyin sözlü ye ve kaymakamımız ayhan boyacı ya çok teşekkür ediyoruz başarılarının devamını diliyoruzz