2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Karpuz üreticisinin yüzü gülüyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde ünlü "Ceyhan karpuzu" üretimini yapan üreticilerin yüzü gülüyor. Bir hafta sonra hasadı yapılacak olan karpuzda dekar başına 5 ile 8 ton civarında verim beklendiği bildirildi.

İlçe Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin, bu yıl Ceyhan Ovası'nda yaklaşık 20 bin dekar alanda Ceyhan karpuzu ekildiğini belirterek, "Karpuz ile ilgili üreticilerimizin her hangi bir problemi yok. İlçemizde en geç 10 gün sonra karpuz hasadına başlanacak" dedi.

Ceyhan karpuzunun Türkiye'de isim yaptığını kaydeden Tekin, her yıl olduğu gibi bu yılda Ceyhan karpuzunun tanıtımı yapmak ve kaliteli karpuz üretimi yapan üreticileri ödüllendirmek amacıyla karpuz festivali yapacaklarını bildirdi. Tekin, satışta her hangi bir problem yaşanmadığı taktirde karpuz üreticilerinin bu yol iyi bir kazanç elde edeceklerini belirterek, "Bu yıl karpuzda verimin yüksek olması nedeniyle üreticilerin yüzü gülmeye başlayacaktır. Bu da bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

Başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Ceyhan karpuzunun satıldığını ifade eden Tekin, Ceyhan karpuzunu tescillemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Üretici Cem Özlem ise, tarlasında üretimini gerçekleştirdiği karpuzda her dekarlık alanda yaklaşık 7 ton ürün beklediğini belirterek, tarlada karpuzun kilosunun 40 kuruştan alıcı bulduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?