4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kasa hırsızları yakalandı

AMCASININ ALTIN VE DOLAR DOLU KASASINI ÇALDI

Adana'da bir kişi, iki arkadaşıyla birlikte amcasına ait altın ve döviz dolu çelik kasayı çaldı. 3 zanlı, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzzettin A. (19), amcası Süleyman A.'nın Hürriyet Mahallesi 20018. Sokak'taki evinde bulunan ziynet eşyalarını ve paralarını sakladığı çelik kasayı çalabilmek için plan yaptı.

 İzzettin A., eve rahatlıkla girebilmek için Kurban Bayramı'nda ziyaret ettiği amcasının evinden dış kapı anahtarını yanına alarak ayrıldı. Anahtarın bir yedeğini çıkartan İzzettin A., 14 Aralık Pazartesi günü arkadaşı Aydın Ç. (23) ve Muhammet E. (18) ile birlikte evde kimse bulunmadığı sırada çelik kasayı

çaldı. Zanlılar, çaldıkları kasayı hurdacılık yaptığı öğrenilen Aydın Ç.'nin işyerinde balyoz ve demir kesme aletiyle açtı. Süleyman A., altın ve döviz dolu çelik kasasının çalındığını fark ederek olayı polise bildirdi. Olayı soruşturan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kasanın aileyi yakından tanıyan biri tarafından çalındığı ihtimali üzerinde durarak, çalışmalarını bu yönde sürdürdü. Süleyman A.'nın hırsızlıktan sabıkalı yeğeni İzzettin A.'yı takibe alan ekip, zanlının yine hırsızlıktan sabıkalı

Aydın Ç. ve Muhammet E. adlı kişilerle görüştüğünü belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, zanlıları çaldıkları çelik kasa ile birlikte yakaladı. Açılan kasadan ise 50 bin TL tutarında altın ve bin 530 dolar çıktı. Gözaltına alınan zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Para ve altınlarını almak için Emniyet Müdürlüğü'ne gelen amca Süleyman A., "Evimdeki çelik kasa çalınmıştı. İçinde altın ve dolar vardı. Nasıl çalındığını bilmiyorum. Yeğenimin yapıp yapmadığını da bilmiyorum" demekle yetindi. Süleyman A., daha sonra çalınan çelik kasasını bir taksiye yükleyerek emniyetten ayrıldı.

AMCASININ ALTIN VE DOLAR DOLU KASASINI ÇALDI
AMCASININ ALTIN VE DOLAR DOLU KASASINI ÇALDI
AMCASININ ALTIN VE DOLAR DOLU KASASINI ÇALDI
AMCASININ ALTIN VE DOLAR DOLU KASASINI ÇALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 14:08:03
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?