3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kasaplar Odası denetim yetkisi istiyor

Adana Kasaplar ve Tavuk, Balık Eti Satıcıları Odası Başkanı Murat Yağmur, hileli et ürünlerinin satışının önlenmesi için yeniden denetim yetkisi istediklerini söyledi. 

Yağmur, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce dönemin valisi Cahit Kıraç'tan aldıkları yetkiyle, çevik kuvvet marifeti ile bütün marketleri denetlediklerini ve akıl almaz hilelerle karşılaştıklarını belirtti. Vali Kıraç'ın Adana'dan ayrılmasından sonra sivil toplum kuruluşu oldukları gerekçesiyle denetleme yetkilerinin olmadığının bildirildiğini kaydeden Yağmur, tekrar denetim yetkisi istediklerini söyledi. 

Hileli et ürünlerine karşın mutlaka etkin bin denetim oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yağmur, "Günü geçmiş ve kokmuş tavuklar beyazlaşsın diye çamaşır suyuna yatırılıyor. Beyazlaşan tavuk, çamaşır suyu koktuğu için bu defa da kokusunun giderilmesi için sirkeli suya yatırılıyor. Daha sonra etiketlenip satışa sunuluyor. Ayrıca kilosu ağır gelsin diye tavuk etine şırınga ile su enjekte edildiği de bilinmekte" dedi. 

Bazı marketlerin "halk günü" adı altında bir kilogram hazır kıymayı 7 YTL'den sattıklarına dikkat çeken Yağmur, "Kemiksiz etin kilosu 16 YTL iken 7 YTL'ye kıyma satılabilir mi? Ben büyük marketlerden hazır kıyma almıyorum. Daha önce yaptığımız denetlemelerde, kıymanın içinde bağırsak, taşlık, dalak hatta boya olduğunu belgeledik. Yasa gereği de hazır kıyma satışının yasak olmasına rağmen Tarım Müdürlüğü yetkilileri gerekli çalışmaları yapmıyor, adeta göz yumuluyor. Vatandaşlarımız kendi mahallelerindeki kasap ve tavuk satan dükkanları tercih etsin. Çünkü onların her şeyi göz önündedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 17:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?