4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Katil babaya müebbet hapis

Adana'da ayrı yaşadığı eşinin kaldığı eve 3 el bombası atıp ardından silahla saldırarak oğlunun ölümüne, eşi ve baldızının yaralanmasına neden olan emekli polis memuru, 7 ayrı suçtan ömür boyu ve 67 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Hasan Y. (50) ile saldırıda yaralanan eşi Necmiye Y. (45) hazır bulundu. Sanık Hasan Y., daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, eşinin oğluyla ilişkisi olduğunu ileri sürerek, buna rağmen bir şey yapmadığını kaydetti.Sanık, olay anını da hatırlamadığını ifade etti.

Müşteki Necmiye Y. ise, 2007 yılında boşandığı eşinin kendisine iftira attığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın oğlu Mustafa Y.'yi öldürmek, eşi Necmiye Y., baldızı Hanife A., baldızının kızı Emine A.'yı öldürmeye teşebbüs etmek, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek, sahtecilik ve mala zarar vermek suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 67 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?