1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Katil kocanın vicdan azabı

EŞİNİ ÖLDÜREN KOCANIN VİCDAN AZABI

Adana'da, boşanmak için dava açan eşini, iki kızının gözleri önünde pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen emekli güvenlik görevlisi koca, yargılandığı ilk duruşmada, "Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Kışla Mahallesi'nde, 23 Şubat 2011 tarihinde meydana geldi. Eşinden ayrı yaşamak için aynı mahallenin birkaç sokak ilerisinde ev kiralayan 51 yaşındaki Semiha K., çocukları 15 yaşındaki Vahide ve 12 yaşındaki Merve'yi alarak kendine ait eşyaları taşımak istedi.

Buna öfkelenen 52 yaşındaki Süleyman K., kısa bir tartışmanın ardından kendisine ait pompalı tüfekle Semiha K.'ya ateş açtı. Kızlarının gözü önünde vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanıp yere yığılan Semiha K., acil yardım ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Karısını vurduktan sonra polise, "Eşimi vurdum, gelin beni teslim alın" diye telefon açan Süleyman K., tutuklanarak cezaevine konulduktan sonra Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıkarıldı.

Eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu ve tedavi gördüğünü belirten Süleyman K., şöyle konuştu: "İlaç kullanmadığı zaman saldırganlaşıyordu. Aynı evde olmamıza rağmen boşanma davasını 45 gün sonra öğrendim. Daha önce de çocuklarımı bana kışkırtıyordu. Başka eve taşınacaktı. Eşyalarını toplarken 'Sen erkek misin' deyince kendimi kaybettim. Pişmanım ve vicdan azabı çekiyorum."

Duruşmada tanık olarak dinlenen çiftin 19 yaşındaki oğulları Mete K., babası lehine ifade verdi. Mete K, anne ve babasının sık sık kavga ettiklerini öne sürerek, "Hayatı babama zindan etmişti. Eşyaları taşımak için araba bulmaya gitmiştim. Döndüğümde olay gerçekleşmiş" dedi.

Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen sanığın ceza-i ehliyeti olup olmadığı konusunda rapor alınması için hastaneye sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

EŞİNİ ÖLDÜREN KOCANIN VİCDAN AZABI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 10:13:00
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 10:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?