2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Katil olduğunu sanıp intihar etti

Adana’da otomobil gaspı sırasında tabancayla ateş edip yaraladığı bir kişinin öldüğünü sanan 31 yaşındaki Ali Ülüs, bir yıl sonra vicdan azabı çektiğini belirten itiraf mektubu yazdıktan sonra yaşamına son verdi.

DSİ Baraj Çamlığı’nda 8 Mayıs 2007’de, 40 yaşındaki İrfan Demir ile 42 yaşındaki Havva Karaca’nın içinde bulunduğu park halindeki otomobil, silahlı bir kişi tarafından gasp edilmek istendi. İddiaya göre silahlı kişi, kendisine müdahale eden İrfan Demir’i başına tabancayla ateş ederek, Karaca’yı da silahın kabzasıyla başına vurup yaraladıktan sonra kaçtı.

Tedavileri yapılan Demir ve Karaca, polisteki sabıkalılar albümünde fotoğrafını gördükleri 27 yaşındaki Ahmet Çelik’in gaspçı olduğunu söyledi. Bir süre sonra yakalanan Ahmet Çelik hakkında Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde silahla yaralama ve yağma suçlarından dava açıldı.

İtiraf mektubu bıraktı

1 Mayıs 2008’de Kozan İlçesi’ne bağlı Gaziköy Köyü’nde tabancayla intihar eden Ali Ülüs’ün, bıraktığı bir itiraf mektubu bulundu. Ülüs, "İtiraf" başlığıyla yazdığı mektubunda bir yıl önce otomobil gaspı sırasında vurup yaraladığı İrfan Demir’in öldüğünü sanıp, vicdan azabı çektiği için intihar ettiğini belirtti. Ülüs, olayın nasıl olduğunu şöyle anlattı:

"Mustafa Ülüs’e; Abi geçen yıl beni evden kovduğunda Ayşen’de (ayrı yaşadığı eşi) kaldım. Hüseyin’in (diğer ağabeyi) vurulduğunda artık yaşadıklarımın ve duyduklarımın etkisinde kalarak, tabii bir de işin içinde alkol olunca malum olayı gerçekleştirdim. Daha sonra vicdan azabıyla baş başa kaldım. Niyetim, adamdan arabayı alıp kaçarak bize kimlerin zararı dokunduysa hepsini temizlemekti. Ama ben bir insanı öldüremeyeceğimi anladım. Çünkü hiç tanımadığım bir adamı öldürmüştüm. Arabadaki kadını da öldürecektim. Ama sakat olduğunu görünce vazgeçtim. Aslında böyle olmaması gerekliydi. Ama, alkol adama her şeyi yaptırıyor."

Mektup dava dosyasına girdi

Ülüs’ün bıraktığı bu mektup, savcılık aracılığıyla mahkemedeki dava dosyasına konuldu. Mahkeme heyeti, olayın aydınlığa kavuşması için Ülüs’ün sağlık fotoğrafının eşinden alınıp mahkemeye getirilmesini istedi. 20 Ekim’de yapılacak duruşmada yaralanan Demir ve arkadaşı Karaca, otomobili gasp etmek isteyen ve kendilerini yaralayan kişinin intihar eden Ülüs olup olmadığını mahkemede kendilerine gösterilecek olan fotoğrafından teşhis etmeye çalışacak.

Davanın ilk duruşmasında Havva Karaca, kendilerini yaralayan Ahmet Çelik’i Emniyet’teki fotoğrafından teşhis ettiğini, görse yeniden teşhis edebileceğini söyledi. İrfan Demir ise şuuru yerinde olmadığı için hakkında dava açılan Ahmet Çelik’i kendisine ateş eden kişiye benzettiğini belirterek, "Bana ateş eden dava açılan kişi kesinlikle o değil. Görsem tanırım. O şahsı oraya çağıran Havva Karaca’dır" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 09:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?