3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Katil zanlılarına linç girişimi

ADANA’da bıçaklanarak öldürülen ilköğretim okulu 8’nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Bülent Arslan’ın yakınları, katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 51 yaşındaki Ali Özer ile oğlu 19 yaşındaki Mehmet Özer’i linç etmek istedi.

Çamlıbel Mahallesi Çamlıbel Caddesi’nde oturan Bülent Arslan, geçen pazar günü evinin önünden plakası alınamayan bir otomobille kaçırılmıştı. Arslan, 4 saat sonra 5 kilometre ilerideki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde dere kenarında yaralı bulunmuş, ambulansla Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Tedavi sırasında kendine gelen Bülent Arslan babası Abdulaziz Arslan’a, kendisini kaçıranların komşuları Ali Özer ile oğlu Mehmet Özer ile soyadlarını bilmediği Kadir ile Veysel olduğunu söylemişti. İşkence yapıldıktan sonra 4 yerinden bıçaklanıp ölüme terk edilen Bülent Arslan, 3 gün süren hayat mücadelesini kaybetmişti.
Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cinayet Bürosu ekipleri, Mehmet Özer ile babası Ali Özer’i gözaltına aldı. Şehit Gaffar Okkan İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Bülent Arslan’ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Aslan’ın yakınları cenazenin teslimi için beklerken, cinayet bürosu ekipleri, olay yerinden elde edilen kan ve cesetten alınan doku örnekleri ile zanlıların kan örneklerinin karşılaştırılması için, kan vermeleri için baba-oğlu da Adli Tıp Kurumu’na getirdi.

Bunu gören Aslan’ın yakını yaklaşık 20 kişi, zanlılara saldırdı. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışan polis, zanlıları arka kapıdan kaçırmak istedi. Bunu fark eden grup, “Onları bize verin'' diye bağırarak zanlılara saldırdı. Polis, telsizle takviye ekip isterken, kalabalığı uzaklaştırmak ve zanlıların linç edilmesini önlemek amacıyla havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine grup, saldırıda geri adım atınca, polis, zanlıları oradan kaçırdı.

Cenazenin teslim edilmesi sonrası, katil zanlısı baba ile oğlunun kan örneği alınıp, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aslan’ın cenazesi ise Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 13:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?