2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Katil zanlısı 50 gün sonra yakalandı

Adana'da, boğazları kesilerek öldürülen biri kadın 2 kişinin katil zanlısı olaydan 50 gün sonra yakalandı.

Bar işletmecisi 26 yaşındaki Tümer Güler ile konsomatris sevgilisi 27 yaşındaki Banu Sabah'ın 'çifte aşk' kurbanı olduğu ortaya çıktı. Cinayetten 50 gün sonra yakalanıp suçunu itiraf eden 27 yaşındaki katil zanlısı Bedir Osman Y., "Ben ona aşıktım, o ise başkasıyla birlikte oluyordu" dediği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin 2 ay sürdürdüğü çalışma sonrasında çifte cinayetin zanlısı yakalandı. Zanlı, olaydan sonra görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine yakalanıp ifadesi alındıktan sonra "Senin bir suçun yok" denilerek serbest bırakıldı. Emniyetteki ifadesinde çelişkili bilgi veren zanlıyı özellikle serbest bırakan Cinayet Bürosu ekipleri, zanlı aleyhine olan delilleri tamamlamak için teknik takip başlattı.

Cep telefonu takibe alınan ve geçmişe dönük dökümleri çıkarılan zanlının kurbanlarından Banu Sabah ile görüştüklerini saptadı. Cinayetin meydana geldiği gün, olaydan birkaç saat önce de Banu ile Bedir Osman Y.'nin görüşmelerini ortaya çıkaran dedektifler, zanlıyı perşembe günü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlı, Asayiş Şubesi'ndeki sorgusunda suçunu itiraf etti. Olayda kullandığı suç aleti bıçağın yerini gösteren zanlı, Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinde, "Banu ile çalıştığı barda tanıştım. Para karşılığı birlikte olduk. İlk kez bir kadınla beraber olmuştum. Sonraki günlerde de bu ilişki sürdü. Telefon ediyordum, 'gel dediği zaman' evine gidip beraber oluyordum. Bana aşık olduğunu söylüyordu ama beni aldatıyormuş" dediği öğrenildi.

Özel bir şirkette muhasebe elemanı olarak çalışan ve sorgusunda cinayeti soğukkanlılıkla anlatan zanlı, olay günü birlikte olmak için telefon açtığını, Banu Sabah'ın da "Uygun değilim, bugün gelme" demesi üzerine şüphelenip evine gittiğini söylediği kaydedildi. Cinayet anını ayrıntılarıyla anlatan zanlı, şöyle konuştu: "Eve gittiğimde içeride tanımadığım bir erkek vardı. Beni görünce, Banu'ya 'kim lan bu, ne geziyor burada' diyerek tokat vurdu. Tokat atması kanıma dokundu. Ben de üzerine yürüdüm. Cebinden bıçak çıkardı, boğuşmaya başladık. Elindeki bıçağı aldım, rastgele sapladım."

Olay sırasında Banu Sabah'ın şoka girdiğini bu nedenle hiç konuşmadığını anlatan Bedir Osman Y., "İlk darbeden sonra bıçağı Tümer'e kaç kez ve neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, Banu şoka girmiş, donup kalmıştı. Kapıdan çıkacağım zaman arkamda tanık bırakmamak için onu da öldürdüm" itirafında bulundu.

Bedir Osman Y., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

OLAY

Olay, Demetevler Mahallesi'nde 3 Nisan 2008 günü meydana geldi. Barlarda konsomatris olarak çalışan Banu Sabah ile nikahsız birlikte yaşadığı bar işletmecisinin oğlu Tümer Güler vahşice boğazları kesilip, kalplerine 6'şar bıçak darbesi vurularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olaydan sonra Banu Sabah'ın ayrı yaşadığı nikahlı eşi Rasim S. zanlı olarak gözaltına alınmış, 2 gün süren sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili daha sonra Bedir Osman Y. yakalanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?