2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Katil zanlısı koca deli çıktı

ADANA’da kendisini evden kovduğu iddiasıyla 17 yıllık eşi 36 yaşındaki Funda Gülen’i 30 bıçak darbesiyle öldürdüğü ileri sürülen 41 yaşındaki Kenan Gülen’in akli dengesinin yerinde olmadığı belirlendi.

Özler Caddesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda aşçı olarak çalışan Funda Gülen, 1 Ekim 2007’de eşi Kenan Gülen tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı koca akaryakıt istasyonu çalışanları tarafından linç edilmek istenirken polis tarafından kurtarıldı.

Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Gülen, polisteki ifadesinde eşini namus meselesi yüzünden öldürdüğünü öne sürerken, mahkemede bu ifadesini değiştirdi.

2 yıl önce Irak’ta şoför olarak çalışırken ABD’li askerlerin kendisine işkence yaptığını bu yüzden ruh sağlığının bozulması nedeniyle eşini öldürdüğünü iddia eden Gülen, “Irak’tan döndükten sonra ruh sağlığım düzelmedi. Bu yüzden en ufak şeylerden sık sık eşimle tartışıyorduk. Eşim ile kayınvalidem, olaydan 1 hafta önce beni evden attı. Olay günü eşimle konuşmaya gittim. Karım gururumu incitecek küfürler etti. Ben de yanımda taşıdığım bıçakla öldürdüm” dedi.

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen Gülen’e gözetim süresi sonrası ‘Akli dengesi bozuk’ raporu verildi. Mahkeme heyeti, raporu yeterli bulmayıp Gülen’i cezai ehliyetinin olup olmadığının kesin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Gülen’e, buradan da akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde rapor verilirse tahliye edilip bir yıl hastanede tedavi gördükten sonra serbest bırakılabilecek.

Duruşma, Gülen hakkındaki raporun beklenilmesi için ertelenirken, davayı açan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer ise, hazırladığı iddianamede, Gülen hakkında, öldürdüğü eşine, ‘Kötü kadın’ karalamasında bulunduğu için indirimden yararlandırılmamasını talep etti.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 13:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?