4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Katil zanlısına "şizofren" raporu

Adana'da karısını çalıştığı istasyonda 27 yerinden bıçaklayıp öldüren şahsa, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı "şizofren" raporu verdi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 yıllık eşi Funda G.'yi (36) öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Kenan G. (41) hakkında, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin "akli dengesi bozuk" şeklinde verdiği raporun yeterli görülmemesi üzerine İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan talep edilen rapor mahkemeye ulaştı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 4. İhtisas Kurulu'nun raporuna göre, Kenan G.'de "şizofreni" hastalığının bulunduğu ve hastalık nedeniyle daha önce tedavi gördüğü, suçu işlediği sırada da hastalığın etkisiyle davranışının hukuki sonuçlarını anlayıp, yönlendirme yeteneğinin olmadığı kaydedildi. Raporda, bu nedenle sanığın cezai sorumluluğunun bulunmadığı ve hakkında ''akıl hastalarına özgü koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının'' uygun görüldüğü belirtildi.

Kenan G., 2 yıl önce Irak'ta şoför olarak çalışırken ABD'li askerlerin kendisine işkence yaptığını ve bu nedenle ruh sağlığı bozulduğu için cinayeti işlediğini iddia etmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?