4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Katil zanlısının evi kundaklandı

Adana'da bir tefecinin öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen zanlının evi kundaklandı. Evin dört bir köşesinde yazılı olan "Bu ev satılamaz" yazısı ise dikkat çekti.

Olay, Kiremithane Mahallesi 2674 sokaktaki 31 numaralı evde meydana geldi. Tefecilik yaptığı ileri sürülen Doğan Demir'in (27), göğsünden bıçaklanarak öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen ve 2 hafta önce güvenlik güçleri tarafından yakalanan İbrahim K.'nın evi sabaha karşı saat 03.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Evin yandığını gören çevre sakinleri durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, evin birinci ve ikinci
katında çıkan yangına hemen müdahale ederek alevleri söndürdü. İbrahim K.'nın ailesinin Doğan Demir'in öldürülmesi olayından hemen sonra evden taşındığı ve evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada itfaiye ekipleri yaptıkları incelemede olay yerinde kırık bir cam parçası buldu. Bulunan cam parçası incelemeye alınırken, itfaiye ekipleri, evdeki araştırmalarına devam etti. Evin dört bir köşesinde yazılı olan "Bu ev satılamaz" yazısı ise dikkat çekti. Yazının kimler tarafından yazıldığı ise henüz öğrenilemedi.
Adana'da piyasaya faizle para verdiği ileri sürülen Doğan Demir, 13 Mart`ta, İbrahim K. ile Tuncay A.'dan alacağı olan 4 Bin TL.'yi tahsil edeceğini söyleyerek evinden ayrılmış, 3 gün boyunca evine dönmeyince yakınları, durumu güvenlik güçlerine bildirmişti.

Polis ekipleri, İbrahim K. ile Tuncay A.'ya ulaşmaya çalışırken, Doğan Demir'in cesedi Aladağ İlçesi'nde ormanlık alanda, göğsünden bıçaklanmış olarak bulunmuştu. Tuncay A., Demir'in kaybolduğu gün bir otomobil kiralamış, otomobilde ultraviyole ışınlarla yapılan aramada ise bagajda ve el freninin altında kan izlerine rastlanmıştı. Yapılan DNA testinde de otomobilde bulunan kanın Demir'e ait olduğu anlaşılmıştı.

Demir'in otomobilde öldürüldükten sonra bagaja konularak ormanlık atıldığı ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 09:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?