30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Katili adli tıp raporu belirleyecek

ADANA’da silahlı çatışmada yaralanan bir kişiye yardım ederken başına kurşun isabet edince yaşamını yitiren 30 yaşındaki 4 çocuk annesi Şükran Şu’yu 5 katil zanlısından hangisinin öldürdüğü İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuyla belirlenecek.

Döşeme Mahallesi’nde 34 yaşındaki Cumali ve 28 yaşındaki Selçuk Andiç kardeşler ile 26 yaşındaki Hayati Üzer, 30 yaşındaki Erkan Akkuş, 24 yaşındaki Suat Talay arasında 22 Temmuz 2005’te küfürleşme nedeniyle tartışma çıktı. Üzer, kendilerini ayırmaya çalışan 27 yaşındaki Hakan Ünlükaş’ın başına tabancanın kabzasıyla vurdu. Kanlar içindeki Ünlükaş’a yardım etmek isteyen, düştüğü yerdeki evin sahibi Şükran Şu, kurşunların havada uçuştuğu sırada başından vurularak öldü.

Yakalanıp tutuklanan 5 kişi Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ömür boyu hapis cezası’ istemiyle yargılanırken, hangisinin Şu’yu öldürdüğü belirlenemedi. Sanıklardan 3’ü tahliye edilirken, tutuklu olarak Üzer ve Akkuş kaldı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Duruşmada birbirlerini suçlayan 5 kişiden Erkan Akkuş, Şu’nun Cumali Andiç’in açtığı kurşunla öldüğünü iddia ederek, “Ben ateş etmedim” dedi. Selçuk Andiç ise, “Bize doğru ateş ediyorlardı. Erkan Akkuş’un elinde de tabanca vardı. Ağabeyim Cumali ise kuru sıkıdan çevrilme tabancası ile 3 el ateş etti. Olay günü ben de çakı dahi yoktu” diye kendini savundu. Üzer ise, “Ben o sırada taksinin içinde şoföre para veriyordum. Erkan’ın tabanca kullandığını gördüm” dedi.

Tutuksuz sanık Talay, “Hayati ile Erkan önde gidiyordu. Bir küfürleşme yaşandı. Hayati tabancayla iki el havaya, iki el de yere sıktı. Karşıdan Hakan geliyordu. Hayati, Hakan’ın başına tabancanın kabzasıyla vurdu. Daha sonra tabancayı karşı tarafa doğrultup ateş etmeye devam etti. O sırada Şükran ablanın yere düştüğünü gördüm. Ben öldüğünü değil bayıldığını düşündüm” dedi.

Şu’nun yardım etmek istediği yaralı Ünlükaş ise, olay sırasında alkollü olduğunu, başına vurulan tabanca kabzasından sonra bir şey hatırlamadığını belirtti. Öldürülen Şu’nun eşi 33 yaşındaki Murat Şu ise, duyumlarına göre eşinin Andiç kardeşlerin açtığı ateş sonucu ölmüş olabileceğini söyleyerek, “4 çocuğumu annesiz bıraktılar. Hepsi yalan söylüyor. Eşimin çatışma sırasında yardım ettiği Hakan bile gerçekleri söylemiyor” diye ifade verdi.

ŞU’YU HANGİSİ ÖLDÜRDÜ?

Mahkeme heyeti Şu’yu öldüreni belirlemek için dava dosyası ile olaydan sonra ele geçirilen suç aletlerinden 9 milimetre ve 7.65 milimetre çapındaki iki tabancayı incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Kurumdan, Cumali Andiç’te yakalanan kuru sıkıdan dönme 7.65 milimetre çapındaki tabancanın etkili mesafesinin ne olduğu, boş kovanların öldürülen Şu’ya en yakın mesafesinin 25 metre olduğu, bu mesafeden bu tabancayla atış yapıldığında kurşunun kafatasını delip delmeyeceğinin ve sanıkların olay yerinde bulundukları yerler itibariyle Şu’nun hangi silahla öldürülmüş olabileceğinin ayrıntılı olarak belirtilmesi istendi.

Duruşma, dava dosyasının beklenilmesi ve öldürülen Şu’nun kızı Merve Sefa Şu’nun tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?