4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Katili bulana ödül verecekler

ANNELERİNİN KATİLİNİ BULANA ÖDÜL VERECEKLER

Adana'da, bir evin bahçesinde başı vücudundan ayrılmış halde cesedi bulunan Hüsne Topal'ın çocukları katilin bulunması için ödül vereceklerini açıkladı.

Almanya'da, dört çocuğuyla birlikte yaşayan 65 yaşındaki Hüsne Topal, tatil için geldiği Adana'da 9 Ekim 2009 tarihinde kayboldu. Topal'ın Almanya'da yaşayan çocukları, annelerinin kaybolduğu haberini alınca paniğe kapıldı. Önce Necati Topal (42) Almanya'dan Adana'ya gelerek annesini aramaya başladı. Yaklaşık iki hafta boyunca her yeri arayan Necati Topal annesinin izine ulaşamadı. İzini biten Necati Topal Almanya'ya döndü. Bu defa ağabey Tuncay Topal annesini aramak için Almanya'dan Adana'ya geldi.

Tuncay Topal annesini ararken Karataş ilçesindeki bir sitede başı vücudundan ayrılmış tanınmayacak halde bir kadın cesedinin bulunduğu haberi geldi. Daha önce kayıp başvurusunda bulunan Topal ailesi, cesedi teşhis için Adli Tıp Kurumu morguna çağırıldı. Tuncay Topal, cesedin annesine ait olup olmadığını teşhis edemedi. Bunun üzerine Hüsne Topal'ı en son gören görümcesi Adli Tıp Kurumu'na çağırıldı. Cesedin üzerindeki kıyafetlerden yola çıkılarak öldürülen kişinin Hüsne Topal olduğu belirlendi. Ancak kesin sonuç için adli tıp da DNA testi yapıldı. Topal'ın çocukları DNA testini hızlandırmak için bin TL ödeme yaptı. Bunun üzerine kısa sürede cesedin Hüsne Topal'ın cesedi olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Topal'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Hüsne Topal'ın cesedi Almanya'dan gelen diğer çocukları ve yakınları tarafından Kabasakal Mezarlığı'nda 2003 yılında hayatını kaybeden eşi Maksut Topal'ın yanına defnedildi.

Cenaze töreninde yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen Hatice Topal, cinayete kurban giden annesinin arkasından gözyaşlarına boğuldu.

Tuncay Topal, annesinin hangi amaçla öldürüldüğünü bilmediğini söyleyerek, "Annemin vahşice öldürülmesinden dolayı geceleri uyuyamıyorum. Biz, katilin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Katilin yerini emniyet güçlerine bildirecek olanlara para ödülü vereceğim" dedi.

Babasını kaybettikten sonra emekli olan annesinin 6 ay Adana'daki evlerinde, 6 ay da Almanya'da kendileriyle birlikte yaşamaya başladığını belirten Tuncay Topal, yaz aylarında tatil için Adana'ya gelen annesinin 9 Ekim'de kaybolduğunu söyledi.

Almanya'da çalıştığını belirten Topal, şunları söyledi: "Biz, yaz aylarında Adana'da bulunan annemizin yanına geliyorduk. Ben bu yıl gelip bir ay yanında kaldım. Almanya'ya döndükten sonra kendisi 9 Ekim'de oturduğu Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evden çıkarak, Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan halamı ziyarete gitmiş. Oradan ayrıldıktan sonra kaybolduğu haberini aldım. Annem kaybolduktan iki gün sonra kardeşim Adana'ya geldi. İki hafta boyunca annemi aradı. İlanlar verdi, gazetelere başvurdu. Bütün

aramalara rağmen annem bulunamadı. Onun aramaları sonuç vermedi ve izini bitince ben Adana'ya gelerek annemi aramayı sürdürdüm. Ben geldikten birkaç gün sonra Karataş ilçesinde bir sitede kadın cesedi bulunduğu haberi geldi. Daha sonra orada bulunan cesedi Adana Adli Tıp morguna getirdiler. Ben cesedi teşhis edemedim. Annemi en son halam görmüştü. Teşhis için kendisini Adli Tıp Kurumuna çağırdık. Halam kıyafetlerden cesedin anneme ait olduğunu belirledi."

Cinayeti işleyen kişi ya da kişileri emniyet güçlerine bildirecek olanlara para ödülü vereceğini belirten Topal, sözlerini şöyle tamamladı: "Olayı bilenlerin yardımcı olmasını istiyoruz. Annemin bu şekilde öldürülmesi nedeniyle gece uyuyamıyorum. Biz çocukları olarak çok zor durumdayız. Gece gündüz niçin öldürdüklerini düşünüyoruz, ancak buna bir anlam veremiyoruz."

Hüsne Topal, son olarak bir yakınlarının düğününde görüntülendi. Düğün töreninde iki oğluyla birlikte kapıda davetlileri karşılayan Hüsne Topal'ın son derece mutlu olduğu görülüyor.

ANNELERİNİN KATİLİNİ BULANA ÖDÜL VERECEKLER
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 12:20:03
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 15:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?