2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Katili kan çekmiş

ADANA’da kendisini aldatan konsomatris sevgilisi 26 yaşındaki Banu Sabah ile Sabah’ın birlikte olduğu bar sahibinin oğlu aynı yaştaki Tümer Güler’i geçen nisan ayında bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen reklamcı 23 yaşındaki Bedir Osman Yücel hakkında, 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı Yücel, olaydan 2 gün sonra merak edip cinayet evine gittiğini belirterek, “Cesetler yeni bulunmuştu. Polis beni de şüphe üzerine aramıştı” dedi.

Bir barda konsomatrislik yapan Banu Sabah, 2 Nisan’da oturduğu Demetevleri Mahallesi 29 Sokaktaki 12 numaralı evinde 21 yerinden, sevgilisi Tümer Güler ise 14 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Cinayet bürosu ekipleri, olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra Sabah’ın arkadaşlık yaptığı Bedir Osman Yücel’i gözaltına aldı. Yücel, sorgusunda çifte cinayeti itiraf edip, tutuklandı.

‘SİNEMAYA GÖTÜRECEKTİM’

Çifte cinayetle ilgili soruşturma tamamlanıp katil zanlısı Yücel hakkında iddianame hazırlanıp Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. ‘Kasten 2 kişiyi öldürmek’ suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istenen Yücel, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Polisteki ve savcılıktaki ifadesinde, 31 Mart’ta sevgilisi Banu’yu sinemaya götürmek için evine gittiğini belirten Yücel, çifte cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlı şekilde şöyle anlattı:

“Banu bir barda konsomatrislik yapmaktaydı. Aramızda bir yılı aşkın zamandır duygusal bir ilişki vardı. Bazen işyerine ben götürür, çıkışlarda da alırdım. Kendisini çok seviyordum. Kendisi de beni sevdiğini söylüyordu. Banu’yu sinemaya götürmek için aradım. Cevap vermeyince ‘uyuyor’ diye düşündüm. Evine gittim. Yolda tekrar telefon ettim. Yanına geldiğimi söyleyince ‘eve gelme’ dedi. Ben de ‘tamam’ dedim ancak tedirgin oldum. Evine gittim. Kapıyı tanımadığım bir erkek açtı. ‘Buyur kardeş’ dedi. Banu için geldiğimi söyleyince içeri davet etti. Banu’ya ‘bu şahıs kim?’ diye sorunca, Banu da, bardan müşterisi olduğumu söyledi. Bana dönüp ‘Banu’yu nereden tanıyorsun?’ diye sorunca sevgilim olduğunu söyledikten sonra Banu’ya bağırarak ‘Bu ne oluyor’ diye bağırıp küfür ettikten sonra tokatladı. Tokat vurmasını engellemek isterken bana bıçakla saldırdı. Elinden bıçağı aldım. Rasgele sapladım. Bu sırada Banu da bana müdahale ediyordu, ayağıyla vuruyordu. Banu’ya dönüp, ‘Bana bunu mu yapacaktın? Beni aldattın’ dedikten sonra bıçakla vurdum. İkisinden de kan akıyordu. Kimseyi aramamaları ve aranmamaları için cep telefonlarını kapattıktan sonra kaçıp evde üzerimi değiştirdim.”

OLAY YERİNE GİTMİŞ

Olaydan 2 gün sonra Banu ve sevgilisinden haber alamayınca merak edip Banu’nun evine gittiğini belirten Yücel, “Banu’nun evine gitmeden önce Banu’yu tanıyan Menşure ablayla Banu’nun patronu Hasan Doğan’ı aradım. Banu’yu sordum. Onlar da nerede olduklarını bilmediklerini söyledi. Çünkü, ölüp ölmediklerini, öldülerse cesetlerin bulunup bulunmadığını merak ediyordum. Daha sonra Banu’nun evinin önüne gittim olay yerinde kalabalığı ve polisleri görünce öldüklerini anladım. Hatta evin yakınlarında polisler benim üzerimi aradı, olayla ilgim olmadığını söyleyince beni bıraktılar. Banu’yu çok seviyordum. Onun da beni sevdiğini sanıyordum. Evine gidişimin nedeni kendisini sinemaya götürmekti. Eğer Banu’yu dövmeseydi bu olay yaşanmayacaktı. Şahıs kendini kaybetmişti. Beni öldürecekti” diye ifade verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 03:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?