4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Katliam kurbanları toprağa verildi

Adana'da bir apartman dairesinde öldürülen 8 kişiden 6'sı daha toprağa verildi.

Bu sabah otopsi yapılan baba İbrahim Y. (64), anne Günay Y. (62), abla Nalan Y. (39), kardeşi Ali Y., yeğenleri Arif K. (19) ve Halil İbrahim K.'nin cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlığa götürüldü. Burada yıkanan cenazeler merkez Seyhan ilçesi Camuscu Mahallesi mezarlığına getirildi.

Cenazenin getirilmesi sırasında yakınları gözyaşı döktü. Mezarlık girişinde düzenlenen cenaze törenine Vali İlhan Atış, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile çok sayıda vatandaş katıldı.Cenazeler imam Mehmet Özyağ tarafından tek tek kıldırıldı. Baba İbrahim Y.'nin cenaze namazının kalınması sırasında kız kardeşleri Ümmügülsüm Sarsılmaz ile Hatice Anlaşmayın gözyaşlarına boğuldu.

Ümmügülsüm Sarsılmaz, kardeşini son bir kez görmek, öpmek istediğini söyleyerek fenalık geçirdi. 15 gün önce oğlunu kaybettiğini söyleyen Sarsılmaz, "Bu nasıl bir cinayettir oğul babaya kıydı" diyerek fenalaştı. 112 acil servis ekipleri fenalık geçiren kadına müdahale etti. Daha sonra ebe-hemşire Nalan Y.'nin
mesai arkadaşları birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı.

Arkadaşları Nalan Y.'nin mesleğine aşık ve çok iyi bir insan olduğunu belirterek, "Kendisini öldüren kardeşi Murat Y. ile problemleri vardı ve bu nedenle stresli günler yaşıyordu ancak buna rağmen güler yüzünden bir şey eksilmemişti" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazlarının kılınmasının ardından tabutlar omuzlara alınarak mezarlığa getirildi. Bura cenazeler tek tek defnedilmeye başlandı. Bu sırada ağabeyi İbrahim Y.'nin cenazesinin defni sırasında kız kardeşi Ümmügülsüm Sarsılmaz, "Böyle imamlık olmaz, kardeşimi son bir kez görmek, öpmek istiyorum" diyerek feryat etti. Bunun üzerine imam öpmesinde bir sakınca olmadığını, ortamın müsait olduğunu söyledi. Akrabaları daha sonra Sarsılmazı'ı ağabeyinin cenazesinin yanına getirerek yüzünü görmesine ve dokunmasına izin verdi.

Camuscu Mezarlığı'nda 7 mezar açılmasına rağmen, Ela Gül Y.'nin annesi Hatice Y., torunu Vedat Y.'nin kızıyla yan yana defnedilmesini istediği için açılan mezarlardan biri boş kaldı. Vali İlhan Atış, cenaze namazından sonra yaptığı açıklamada, çok üzücü bir olay olduğunu belirterek, cinayetin bütün detaylarının ortaya çıkacağını söyledi.

Bu arada, hemşire Nalan Y.'nin 10 yıl önce boşandığı kocası Celal K. de cenazelerin toprağa verilmesinden sonra mezarlığa geldi. Eliyle çocuklarının kabrine toprak atan Celal K. gözyaşlarına boğuldu. Celal K., oğlu Arif K.'ye 150 lira dershane parası verdiğini onun da kefen parası olduğunu ifade ederek, "Nalan'dan ayrıldım ama sürekli görüşüyorduk. Çocuklarımı çok iyi yetiştirdi ona minnettarım" dedi.

Bu arada, Nalan Y.'nin meslektaşları da mezarına hemşire ceketi bıraktı.
Öte yandan, hastanede psikolojik tedavi gördüğü için katliamdan kurtulan ailenin hayatta kalan tek ferdi olan Handan Y. de, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden ambulansla mezarlığa getirildi. Handan Y., mezarlara sarılarak gözyaşına boğuldu. Yakınlarına sarılan Y., "Böyle mi olacaktı?" diyerek ağladı. Handan Y. tekrar ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?