2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kavga savaş görüntülerini aratmadı

Adana'da aynı aşirete mensup iki ailenin çocuklarının fırından ekmek alması sırasında çıkan tartışmaya, aşiretin diğer üyeleri de karışınca ortalık savaş alanına döndü. 30'a yakın kişinin yaralandığı kavga çevik kuvvet ekiplerince güçlükle yatıştırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, olay, Şanlıurfa'nın Güzeller Köyü'nden göç ederek Adana'ya yerleşen Bunimer aşiretinin oturduğu 19 Mayıs, Başak ve Anadolu Mahalleleri'nde meydan geldi. İddiaya göre, sabah 06.00 sıralarında Yüksel ailesinin işlettiği Suskun Oğla Pide Fırını'na gelen Kurman ailesinden iki çocuk, ekmek sırası yüzünden tartıştıkları diğer çocuklarla kavga etti. Kavgayı ayırmak isteyen yaşlı bir kişiyi de darp eden çocuklar evlerine kaçtı. 

Olayın iki aile üyeleri tarafından öğrenilmesinin ardından Çukurova Caddesi bir anda savaş alanına dönüştü. Olaya ilk anda müdahale eden polis, tarafları ayırmakta yetersiz kalınca çevik kuvvetten takviye ekip istendi. Taşların ve sopaların havada uçuştuğu kavgada bazı polisler de hafif şekilde yaralanırken, kavga bitene kadar mahalleye giremeyen ambulans, yaralılara da müdahale edemedi. 

Çevik kuvvet, biber gazı kullanarak tarafları ayırırken, çeşitli yerlerinden yaralanan 11 kişi Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin bıçaklandığı belirlenirken taş ve sopalarla yaralanan çok sayıda kişinin hastaneye gitmediği kendi imkanları ile tedavi oldukları öğrenildi. 

Çevik kuvvetin kullandığı biber gazından polisler ve gazeteciler de etkilendi. Kavga sırasında evlerin çatılarından atılan kalaslardan bazı elektrik telleri de koparak caddeye düştü. 

Bu arada kavgayı öğrenen Bunimer aşireti lideri Ali Beyazkuş'un, tarafları barıştırmak için Şanlıurfa'dan Adana'ya gelmek için yola çıktığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?