4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kayıp enişte aranıyor!

ADANA'da, evlerinde boğazları kesilerek öldürülen 34 yaşındaki Filiz Tintaş ile 10 yaşındaki oğlu Görkem'in katilinin aileye yakın biri olması yönündeki kuşkular artarken, katil zanlısı olabileceği iddia edilen ve olaydan 3 gün önce ortadan kaybolan enişte Atilla Gerçek aranmaya başlandı.

Kayıp eniştenin, olaydan önce öldürülen kadının eşi Mehmet Tintaş'a ve yakınlarına yolladığı tehdit mesajları, şu anda vahşetin failini belirlemeye çalışan cinayet masası dedektiflerinin elindeki en güçlü olasılık haline geldi.

Emek Mahallesi 18 sokaktaki Bizim Apartmanı'nın 9'uncu katında 3 gün önce meydana gelen vahşetle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Daire kapısında zorlama ve kırılma olmadığı bu nedenle de katilin Filiz Tintaş'ın yakından tanıdığı biri olduğu şüphesi üzerinde duruluyor.

Ayrıca evin dağıtılmaması, öldürülen Filiz Tintaş'ın üzerinde bulunan altınların da alınmamış olmaması, katilin tanıdık biri olması şüphesini güçlendiriyor. Tintaş'ın çekinmeden evine aldığı katil ile bir süre sohbet ettikleri salondaki masa üzerindeki tatlı tabakları, kül tablasındaki sigara izmariti ile su bardaklarından da anlaşıldı. Talihsiz kadının cesedinin odadaki yatış pozisyonu ve kan izlerinden de katiline kahve hazırlamak için gittiği mutfaktan dönerken saldırıya uğradığı sonucuna varıldı.

KAYIP ENİŞTE ARANIYOR

Eşi ve oğlunun öldürülmesi üzerine şoka giren Tintaş, polise özellikle kavgalı oldukları aile yakınları hakkında yeniden geniş bilgi verdi. Mehmet Tintaş'ın, kızkardeşi ile evli olan ve bir süredir ayrı yaşadıkları eniştesi Atilla Gerçek'in kendisine ve yakınlarına cep telefonuyla, `Ben eşimi seviyordum. Bizi ayırdın. Ben de seni ailenden ayıracağım' diye tehdit içeren mesajlar gönderdiği, ayrıca Filiz Tintaş'ı birkaç kez takip ettiği anlaşıldı.

Bunun üzearine Cinayet Bürosu ekipleri enişte Atilla Gerçek'e yöneldi. Yapılan araştırmada Gerçek'in olaydan 3 gün önce kaybolduğu ve telefonunu da kapattığı ortaya çıktı. Aile yakınlarınca Gerçek'in kayıp olduğu yönünde polise başvurulduğu da belirlendi. Bu nedenle de polis, katil zanlısı olabileceği şüphesiyle Atilla Gerçek'i aramaya başladı.

Cinayet Bürosu dediktifleri, olayın daha önceden tasarlanmış olabileceği görüşünde. Tanıdık olduğu sanılan katil zanlısının, konuşmak için eve girip bir süre sohbet ettiği anne Tintaş'ın boğazını kestikten sonra, odasında uyuyan Görkem Tintaş'ın yanına gidip, eliyle ağzını kapatarak boğazını birkaç bıçak darbesiyle kestiği saptandı.
 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 09:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?