29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kayıp uzman çavuşun evinde endişe var

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırının ardından kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Adanalı Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan'ın, Tufanbeyli ilçesindeki babaocağında endişeli bir bekleyiş hakim.


Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırının ardından kayıp oldukları bildirilen 8 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan'ın, Adana'nın Tufanbeyli ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaocağında derin bir üzüntü var. Haberin duyulmasının ardından kayıp Uzman Çavuş Halis Çağan'ın babaocağına akın eden yakınları, komşular ve mahalleli mutlu bir haber almak için beklemeye başladı. Halis Çağan'ın ağabeyi Ali Çağan, şu ana kadar kardeşinden hiçbir haber alınamadığını, basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine kardeşinin kayıp olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Beklemekten başka çaremiz yok. Devletimiz büyüktür. Devlet büyüklerimizden bu kanı durdurmalarını istiyoruz. Umudumuzu yitirmedik" dedi.


Kayıp olduğu bildirilen Uzman Çavuş Halis Çağan'ın Ağustos ayında İstanbul Tuzla'dan Hakkari'ye atandığı öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası Halis Çağan'ın sık sık operasyona çıktığı için eşi ve kızını memleketi Tufanbeyli'ye bırakarak göreve gittiği belirtildi.

Ramazan Bayramı'nda telefon ederek herkesin bayramını kutladığı ve operasyona çıktığı belirtilen Halis Çağan'ın, 13 kardeşin en küçüğü olduğu ve 7 yıl önce çok sevdiği askerlik mesleğine başladığı belirtildi. 79 yaşındaki baba İbrahim Çağan'ın henüz olaydan haberdar olmadığı bildirildi. 5 yıllık evli Çağan'ın eşi Zübeyde ile 4 yaşındaki kızı Zeliha Sultan Çağan, akrabaları ve komşuları, memleketleri Tufanbeyli'de kendilere ulaşacak mutlu haberi bekliyor

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 02:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?