3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kaymakamdan kömür açıklaması

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, yoksul vatandaşa verilen kömürün Adana Genelevi'ne verildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkes muhtaç olduğunu belgelerse ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan yardım yapılabilir" dedi.

Develi, merkez ilçe Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının Adana Genelevi'ne bedava kömür yardımı yapılıp yapılmadığı konusundaki sorularını yanıtlayan Develi, "Sürekli polis kontrolünde olan bir mahalleye zaten kömürün girmesi mümkün değildir. Zaten girse de orada ciddi bir sorundur. Tespit edilmemesi mümkün olmayan bir sorundur. Kaldı ki iddia üzerine anında ekiplerimiz oraya gitmiştir. Orada bulunan 5 torba kömürden 3'ü mavi renkte bizim olmayan kömürdür. 2 tanesi ise bir vatandaş tarafından un çuvalına konularak getirilen kömür olduğu ortaya çıkmıştır. Hepsinin detayı yapılan polis tahkikatında ortaya çıkmıştır. Kesinlikle kömür yardımı yapıldığı doğru değildir. Kaldı ki bizim kriterimiz muhtaçlıktır" diye konuştu.

Genelevde çalışanlara bedava kömürden verilip verilmeyeceğinin sorması üzerine Develi şu yanıtı verdi:

"Altını çizerek söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ya da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkese ırk, din, dil ve cinsiyet ayrımı yapmadan muhtaç olan herkese yardım yapabiliriz."

Bir gazetecinin de genelevden talep olması durumunda ne yapacaklarını sorması üzerine Develi, "Bizim için önemli olan muhtaçlıktır. Talep olabilir ancak talepten çok talep eden kişinin yardım alacak kriterlere uygun olması gerekir. Yani yardım almak isteyen kişinin muhtaç olması gerekir. Muhtaç olduğunu belgeleyen herkese vakıf olarak yardım yapabiliriz" diye cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?