4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaymakamdan öğretmenlere ödül

Adana'nın merkez Yüreği ilçesi Kaymakamı Abdullah Dölek, başarılı olan 91 öğretmen ve 4 sağlık personelini takdirname ile ödüllendirdi.

Dölek, hizmet süresi içinde üstün gayret ve çalışmalar sergileyen 91 öğretmen ve 4 sağlık personelini takdirname ile ödüllendirdi.

Dölek tören öncesi yaptığı konuşmada, "Her meslek dalı, mesleğini icra ederken bir kar ve kazanç hedefler. Arıcı, kovandaki balın kazancını; tavuk üreten, yumurtanın getirisini; hayvancılıkla uğraşan, hayvanın etinden, sütünden elde edecek karı hesaplamak zorundadır. Bu bağlamda bizler de geleceğin büyüklerini yetiştirirken ülkemize ve insanımıza sağlayacağı katma değeri hesaplayıp görevimizi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Her meslek grubu kendi işini ve görevini tam anlamıyla yerine getirdiği takdirde toplumsal refah ve barış istenilen düzeyde sağlanacaktır. Bu konuda öğretmenlerimize çok iş düşmektedir" dedi.

Dölek özellikle öğretmenlerin toplum için çok önemli olduğunu, anne ve babadan sonra çocukların en fazla muhatap olduğu kişilerin öğretmenler olduğunu belirterek, "Bir çocuğun olumlu ya da olumsuz yetişmesinde en büyük etken öğretmenin. Bu nedenle başarılı öğretmenlerin teşvik edilmesi çok önemlidir. Geleceğimizin daha çağdaş ve modern olması için başarılı öğretmenlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Dölek daha sonra aralarında 4 sağlık personelinin de bulunduğu 91 öğretmene takdirname verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 10:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?