4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaymakamdan soruşturma uyarısı!

Adana'nın Ceyhan İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, anız yangınlarını önlemede muhtarlara önemli görevler düştüğünü söyledi. Karakuş, görevini yerine getirmeyen muhtarlar hakkında soruşturma açılacağını söyledi.

Kaymakam Karakuş, anız yangınlarının önlenmesi ilgili muhtarlara yönelik bir toplantı düzenledi.

Toprak zenginliğimizin en büyük düşmanı olan anız yangınlarının önüne geçilmesi için gerekli hassasiyetin uygulanması gerektiğini vurgulayan Karakuş,"Devletimiz anız yangınlarının önlenmesi konusunda çok hassas davranıyor. Muhtarlarımızın da sorumluluk bölgelerinde yaşanan anız yangınlarını engellemesi veya yakanları ihbar etmesi gerekir. Eğer muhtarlar, anız yangınlarını enlemiyorsa, yakanları ihbar etmiyorsa muhtarlık yapmasın. Devletimiz bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmıştır. Muhtarlarımıza düşen ise konuyu takip etmektir. Görevlerini yerine getirmeyen muhtarlar hakkında soruşturma başlatacaktır.”şeklinde konuştu.

Anız yakanlara yasa gereği dekar başına 20 TL para cezası verileceğini ifade eden Ceyhan İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Demirağ ise “Yakılan anız orman ve sulak alanlara bitişik yerler ve meskun mahallerde ise bu ceza 5 katına çıkmaktadır“ dedi. Demirağ, anız yangınlarıyla birlikte ekolojik dengenin bozulduğunu ve birçok faydalı böcek türünün yok olduğunu belirterek, çiftçilerin bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 14:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?