3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

“Kaynak İnspektörlüğü Eğitimi" kursu

TMMOB Makine Mühendisleri Adana Şubesi tarafından “Kaynak İnspektörlüğü Eğitimi" kursu düzenlendi.

3 gün süreli eğitime Çukurova Bölgesi’nde sanayi tesislerinde görev yapan makine, inşaat mühendisleri ile teknik elemanlar katılıyor.

Makine Mühendisleri Odası’nda bugün başlayan kursun 3 gün devam edeceğini söyleyen Oda Başkanı Hüseyin Atıcı, Çukurova Bölgesi’nin sanayi ve enerji alanlarında yeni yatırımların merkezi olmaya aday olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İsdemir Çelik Fabrikasının yassı mamul üretimine geçmesi ve buna bağlı olarak bölgede kurulan yeni tersaneler, sac işleme tesisleri, boru fabrikaları bölgedeki sanayi yatırımlarının bir yönünü oluşturmaktadır. Yine buna bağlı olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörünün uzun vadede bölgemize gelmesi beklenmelidir. Kerkük Yumurtalık Petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının yanı sıra yapılacak Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı ve bu boru hattı ile birlikte yapılacak yeni rafineriler bölgemizde petro kimya sektörünü de harekete geçirecektir. Tüm bunlardan dolayı MMO Adana Şube Yönetim Kurulu olarak "Kaynak İnspektörlüğü Eğitimi"ne ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik ve bu eğitim çalışmasının düzenlenmesine karar verdik” dedi.

MMO Adana Şube Eğitim Salonunda düzenlenen eğitimi Kaynak Mühendisi Mehlika Coşkun veriyor. İsdemir, İsken, TPAO gibi bir çok sanayi kuruluşundan 28 kursiyerin katıldığı kursta, Kaynak Mühendisi Coşkun, katılımcılara şu konular hakkında bilgiler veriyor:

Eğitim sonunda tüm katılımcılara “katılım sertifikası” ile yapılacak sınavda başarılı olan mühendislere, EN ISO 14731 “Kaynak Koordinasyonu-Görevler ve Sorumluluklar” standardı kapsamında “Kaynak İnspektörü Sertifikası” verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?