4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaza kurbanı çavuşa hazin tören

Şırnak'ta görev yaptığı birlikte kaza kurşunu ile öldüğü ileri sürülen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Solgun için Adana'da cenaze töreni düzenlendi. Törende askerin annesi ve nişanlısı gözyaşlarına boğuldu. Törende güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekibi, askerin naaşını korudu.

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Düzova Köyü'nde nöbet değişimi sırasında silahı doldur boşalt yaptığı sırada kaza kurşunu ile öldüğü ileri sürülen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un (24) cenazesi Adana'ya getirildi.

Cenaze, askeri hastane morgunda bekletildikten sonra, Cuma Namazı öncesi Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında uzman çavuşun annesi Fatma Solgun ile nişanlısı Serap Aşar (22) gözyaşlarına boğuldu.
Uzman çavuşun naaşının cenaze töreni için silah arkadaşlarının omuzlarından masaya bırakılmasıyla birlikte annesi, nişanlısı ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Ailenin uzun süre tabutun üzerinde ağlaması üzerine törende geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri gelerek, uzman çavuşun yakınlarını uzaklaştırdı.

Uzman çavuşun annesi Fatma Solgun, "Oğlum vatan için şehit olsaydı, vatan sağolsun derdim ama şimdi diyemiyorum" dedi. Oğlunun kendini öldürmediğini, öldürüldüğünü ileri süren anne, "Oğlum bu olay olmadan her tarafı aradı. Beni kurtarın dedi. Ama ona kimse ulaşmadı" diyerek feryat etti.

Oğlunun 2 ay önce Doğuya tayininin çıktığını ancak 2 ayda oğlunu bitirdiklerini ifade eden Fatma Solgun, "Oğlum, 'ben ölürsem cenaze töreni yapmayın. Yoksa hakkımı helal etmem' dedi. Oğlum hakkını helal et. Tören yapmak zorunda kaldık. Hakkını helal et. Çekin oğlumu göreceğim. Susun beni duymuyor. Beni duyacak. Oğlumun gül yüzünü solduranlar solar inşallah" dedi.

Uzman çavuşun nişanlısı Serap Aşar (22) ise "Kalksın ayağa yanıma gelsin. Hani biz evlenecektik. Ben seni görmeye geldim. Sen niye gelmiyorsun. Ahmedim canım benim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra uzman çavuşun cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından uzman çavuşun cenazesi silah arkadaşlarının omzunda cenaze taşıma aracına götürüldü. Askerin cenazesi Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 17:16:35
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 17:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?